söndag 9 maj 2010

ÄNTLIGEN

Så kommer då Mayas kritik här som gav henne en tvåa igår. Enligt mig så är den kritiken inte värd en tvåa och speciellt inte när det var så mycket andra saker som var tveksamma. Man ska inte vara en dålig förlorare men när domarna känner till rasen så dåligt att de får stå och läsa innantill ur ras standarden så känns det väl så där.
Dessutom så fick tiken som gick upp mot Maya i Öppenklass en etta trots tydlig och kraftig hälta vänster bak - hur tänker man då? - och en tik som var tydligt feltecknad ett CK. Jag anser att det krävs skärpning på domar sidan som dömmer våra Landseer de är oftast allround domare som kastas in och kanske egentligen aldrig sett en Landseer förut. Vi åkte denna dag på att Maya inte har någon bläs och läser man i ras standarden så stor det där " vit genomgående bläs är ÖNSKVÄRT" Ja, ja vi tar nya tag inför Hässleholm och hoppas på bättre domare där.

Så här löd kritiken:
2 årig tik, kunde önska att grundfärgen var mer dominerande, bra huvud men saknar bläs, välutvecklat nosparti, bra bredd på skallen, bra hals men önskar mer vitt på halsen, bra överlinje, välvinklad fram och bak, bra päls, rör sig snyggt från alla sidor med bra steglängd.

Inga kommentarer: