söndag 9 oktober 2016

UNDERBAR B-PROVSTRÄNING!

Då har vi haft ännu en härlig B-Provs kurs i skogen.Vi började dagen med lite genomgång utav provupplägget och vad som är viktigt att tänka på.Ett härligt gäng hade kommit för att prova sina vingar under "skarpt läge" och vädergudarna var faktiskt på vår sida. Det var mer eller mindre härligt höstväder ända tills det var dax att packa ihop för hemfärd.

Är så stolt över alla och deras hundar och hur de jobbar med de och stöttar där det behövs samtidigt som de låter de lösa problem på egen hand. Det man generellt kan säga efter dagen är att ALLA är fantastiskt duktiga markörer, inga problem där. VI har alla små saker att jobba med, i gångar i vatten, söket, ordning runt fötterna men ändå så tycker jag det ser himla trevligt ut. När vi hade kört igenom alla hundarna på provet och fått kritik/bedömning på detta så tog vi lunch.

Vill säga stort TACK till Marre som tog sig tid att  hjälpa oss trots stundande älgjakt ;-)

Efter lunch så delade vi upp oss lite för att träna på det som behövdes förstärkas.
Ska bli så spännande nu när det är några fler hundar på väg ut på prov och då framför allt B-Prov.

En härlig dag när man sitter och summerar det nu och jag ser fram emot att kunna erbjuda det samma nästa år.Detta var ju den andra B-Provsdagen som vi anordnade i år och det känns som att det är mycket uppskattat.Kan bara rekommendera detta till andra, är otroligt värdefullt att få "Prov-Träna" Tack till alla som kom :-)

Här är några av många bilder från dagen...
Inga kommentarer: