måndag 24 augusti 2015

UNDERBARA LILLA KNALLA!

Då Vinna och jag inte är riktigt färdiga med vår "team" träning så fick lilla Loppan vara stand in på söndagens B-Prov i Danmark. En betydligt tidigarelagd öppenklass debut än planerat men bestämde mig för att se det som ett bra tillfälle att träna. Jag visste att vi inte var färdiga och att jag enbart hade en chans på dirigeringen då vi inte kan höger eller vänster tecken ännu :-/
 
Provets upplägg i korthet: Fotgående, 1 lång vattenmarkering, 1 dirigering på land och en dubbelmarkering. Därefter gick man till nya marker och gjorde söket.
 
Lilla Knalla blott 17 månader gjorde så gott hon kunde och lite därtill. Det började helt okej, fotgåendet kunde definitivt varit mycket bättre men jag är ändå hyfsat nöjd. Första markeringen på vatten gjorde hon jättefint, jag var lite stressad eftersom de skulle springa långt på land att hon skulle skaka sig MEN det gjorde hon inte, fina lilla Loppan :-)
 
Sedan var det fotgående bort till dirigeringen. Knalla som har en tendens att låsa fokus på kastarna fick ju givetvis då syn på dessa som redan stod långt borta för att kasta dubbelmarkeringen sen. jag hade fullt sjå att bara försöka ställa upp åt rätt håll då Knalla var helt övertygad om att hon skulle till kastarna. Utan någon som helst dragning upp mot dirigeringen eftersom att de inte heller sköt något skott dit gjorde det hela alldeles för svårt för oss.
 
Vidare till dubbel markeringen och här jobbar hon fint. Hon markerar bra och är snabbt ut och snabbt hem. Tar ett omtag på en av änderna som hon fått dåligt grepp om men annars så var det toppen.
 
Nu var det dags för skräck momentet "söket" eftersom man i Danmark säker med två hundar ute i fältet samtidigt. Här blev ju givetvis dessutom hund nummer 2 och fick börja med att vara passiva medans den andra hunden hämtade in ett vilt. Sedan fick Knalla hämta ett vilt och så likadant en gång till innan de skulle ut och söka tillsammans.
Knalla jobbade på fint och fick in vilt ganska så snabbt. Efter ett tags sökande så möttes de två hundarna någonstans och Knalla blev förföljd av den andra hunden en bit och man såg att det tyckte hon var lite läskigt. Hade lite svårt att få igång henne efter det men hon täckte av bra enligt mig dock svårt att få med sig viltet. En annan svårighet var också att hon gick till gamla legor där den andra hunden hämtat redan och där såg man att hennes orutin kom fram.
 
Trots lite skönhetsfel och en missad dirigering så ansåg domaren att hon ändå var så pass okej så att hon var värd ett pris. Så endast 17 månader gammal så lyckas Knalla med bedriften att ta hem ett 3:e Pris i Öppenklass. Underbara lilla Loppan, mattes fina!

Inga kommentarer: