lördag 21 juli 2012

KM & PROVDEBUT

Då har jag och Vinna startat på jaktprov för första gången och trots en fet 0:a i protokollet så är jag SUPER nöjd med lilla råttan.

Det började med en liten transport ner till där landmarkeringen skulle komma. Man kan väl säga som så - utan att överdriva - att Vinna var något taggad och jag fick jobba på henne hela tiden för att hon skulle hålla sig vid sidan. När hon fick syn på Hanna och Tila som skulle sitta passiva så spratt det dock till i brallan på henne och hon var ju bara tvungen att springa fram och "tjingelinga" lite. Väl vid sidan igen så kom första markeringen. hon markerade bra och hittade den omgående MEN bestämde sig sedan för att visa upp sin trofé i ett ärevarv så jag var tvungen att vissla in henne och jobba på henne en del. Men fin kråka lämnades av i hand och provet var igång.

Transport ner till vattnet som gick mycket bättre. Vattenmarkering från båt med and och lilla råttan skuttade i så glatt - LYCKA! - och hämtade in den. Skakade sig dock och plockade upp den igen för att lämna fint i hand.

Andra vattenmarkeringen - på samma ställe - fick jag order om att inte skicka föräns domaren sa till. Med hjärtat i halsgropen gick det fint och hon kämpade på i vattnet och bärgade hem den tredje markeringe kanonfint, lämnade av i hand och matte var nöjd. Här fick jag mig en lektion från domaren att jag skulle få en hund som droppar vilt eftersom att jag valde att möta upp henne. Kan inte säg att han har rätt men Vinna känns inte som en hund som skulle "droppa" vilt.

Sedan var det dax för det avslutade söket. Här blev jag tillsagd innan vi startade att jag fick INTE vissla på henne. Vinna hittade en fin and men kom ju ganska snabbt på att här finns det mer... Vände ut i söket med anden i munnen och eftersom att jag inte fick vissla blev jag ganska ställd. Efter en stund valde jag att ropa på henne och då kom hon in och lämnade av i hand.

Här bröt domaren eftersom att man får 0-pris om man söker med vilt i munnen lite tråkigt tyckte både Vinna och jag men så är det. Vinna var dock inte färdig hon visste ju att där fanns fler där ute och passade på att "tjuvsticka" ut i söket en gång till och kom så fint in och lämnade av en duva - suck!

Vi fick mycket beröm utav domaren som blev väldigt förtjust i henne och hennes arbetsglädje. Jag själv var mycket stolt över henne som faktiskt klarade av de olika momenten så himla bra. Vi behöver jobba med att hålla lilla fröken i hand och ta lite kontroll över vem det är som bestämmer när det är dax att jobba men sen så!

Vi kommer igen med nya tag både bättre och vassare, se upp för team Matilda/Vinna ;-)

2 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Blir så glad över den härliga tonen i det du skriver, älskar att du väljer att glädjas åt allt som gick bra o lära av det som kan förbättras ytterligare. Varma kramar till er båda o STORT LYCKA TILL i framtiden! ♡♡

Anonym sa...

Så bra att det gick bra och att du är nöjd!/Philippa