lördag 9 maj 2015

WT TILL MINNE AV BIRGITTA WIEDERMANN - TILL FÖRMÅN FÖR CANCERFONDEN

Då var det dags för syskonen att gå på WT igen, denna gången i Skottorp. Till skillnad från förra gången så hade jag med mig två töser från första kullen då jag även skulle starta Skoja.
 
 
STATION 1 - Två enkelmarkeringar 10/10
Knalla - 10 poäng 0/10
Skoja - 2 poäng 0/2
 
Knalla var först ut. Många hade haft svårt på denna station då det blåste mycket och hundarna tappade vittringen. Jag själv tyckte inte det kändes som så svårt men blev även jag varse om svårigheterna. Knalla markerade bra på första MEN trots det så klarade hon inte av att få in den. Hon låg i och jobbade fint men litade inte riktigt på sig själv och släppte området efter att hon inte hittade. Valde att blåsa hem henne och 0:an var ett faktum. Markering nummer två var inga problem den spikade hon utan problem 10 poäng för den.
 
Skoja var näst och även hon fick problem och arbetade precis likadant som Knalla. Valde att blåsa hem även henne. Nummer två gick Skoja ut bra men hamnade fel i vind, låg i och jobbade fint men hade svårt att hitta. Efter mycket slit så fick hon till slut in den när jag nästan var på väg att ge upp men 2 poäng fick hon behålla.
 
STATION 2 - En enkelmarkering, med utlagd dirigering
Knalla - 10 poäng 10/0
Skoja - 14 poäng 8/6
 
Knalla fortsatte att gå ut först och jobbar in markering superfint. Man stod uppe i en backe och de skulle över till andra sidan ut i lite sump/vass mark. Full pott på den 10 poäng. Sedan lades det ut en dummy på samma ställe som man skulle skicka på, inga problem för lilla loppan att gå ut i området igen MEN så hände det där igen... hon hittar inte, tappar självförtroendet och blir vidare och vidare. Testar att blåsa ett stopp som hon tar jättefint, ser på henne att hon inte förstår vad hon ska göra och väljer därför att kalla hem henne igen.
 
Skoja hade lite otur med sitt kast som hamnade i en gren och landade bakom en buske. Hon fick jobba lite för att få in den då det ju fanns väldigt mycket vittring på ett annat ställe men löste det ganska så snabbt. När det kom till dirigeringen så jobbade hon superfint men kom på fel sida om busken hela tiden. Hon jobbade fint, lugnt och lyssnade bra på signalerna men fick verkligen kämpa för denna. Slutpoängen blev 8/6
 
STATION 3 - En enkelmarkering i vägkanten av en gräsväg
Knalla - 0 poäng
Skoja - 12 poäng
 
Knalla finns det inte så mycket att säg om, hon övermarkerar eller markerar inte alls utan drar lätt 40 meter förbi och jobbar på i fel område. Inget att göra åt detta och jag valde igen att kalla hem henne och 0:an var ett faktum.
 
Skoja gjorde nästan likadant men kom tillbaka lite snabbare och lyckades jobba in den inom rimlig tid. Fick med sig 12 poäng och det får vi vara nöjda med. Förstår dock inte hur de kunde ha såna problem på denna i mitt tycke enkla station, men men nu är det så!
 
STATION 4 - Enkel markering på vatten där de skulle över lite sump/land
Knalla - 15 poäng
Skoja - 17 poäng
 
Båda tjejerna skötte sig bra. Någon tvekan vid igången i vattnet lite mer för Knalla än Skoja men överlag fint arbete, bra fart, fin simteknik och fina avlämningar utan att skaka sig. Att få till igången i vatten får vi bara träna lite mer på, 15 poäng till Knalla och  17 till Skoja.
 
STATION 5 - Enkel markering långt ut på ett sumpigt/vattnigt fält.
Knalla - 16 poäng
Skoja - 20 poäng
 
Detta var helt klart vår station, även Abbe som gick med under dagen skötte sig jättefint här. Knalla var först ut och spikade markeringen. Full fart ut och hem, på vägen hem tyckte jag att hon hamnade bakom en vass så jag valde att visa mig och hjälpa hem henne vilket kostade lite poäng. Med Skoja var jag lite kyligare vilket skulle visa sig vara lönsamt, FULL POTT på denna stationen. Gött att kunna avsluta på ett bra sätt :-)
 
Slutsumman blev 65 poäng för Skoja och 51 poäng för Knalla. Även Abbe kämpade på bra och med några 0:or så tappade han också 40 poäng men lyckades ändå få ihop 50 poäng.
 
Höjdpunkten blev när Skoja blev Domarens val på station fem för sin fina prestation, glad uppfödare och stolt husse :-)

Inga kommentarer: