söndag 15 maj 2016

MAN KAN INTE LASTA HUNDEN FÖR ATT MAN SJÄLV ÄR KORKAD!!!

Då har lilla Jaga varit på jaktprov igen. Jag är verkligen super nöjd med henne men mindre nöjd med min egen insats. Då jag snabbt insåg att provet bestod mer eller mindre utav bara kråkor så tror jag nog med facit i hand att stressen tog över hos mig och jag lyssnade inte riktigt på den information som gavs, suck! Detta skulle visa sig kosta oss vårt 1:a pris och istället fick vi åka hem med ett 2:A pris.

Provet började med två långa vatten markeringar ut på blankvatten från båt. Jaga har aldrig simmat så långt och jag ska väl erkänna att detta gjorde mig också lite nervös. På första markeringen så strular skicket till sig men jag skickar om och hon börjar simma ut. Då jag känner att hon kanske inte längre har full koll på markeringen så väljer jag att stötta henne en bit ut och sedan löser hon det fint, hon hade bättre koll än vad jag trodde. På andra markeringen så spikar hon den och det är inga problem för lill pluttan att lösa det utan stöttning från mig varav heller domaren inte tänkte belasta henne för strulet på första skicket då jag var otydlig.

Efter det gick man vidare till två land markeringar där kastarna stod dolda inne i skogen. Här har hon inga problem och de två kråkorna kommer in snabbt och fint, inget konstigt med greppen här :-)

Vidare till söket och här var det ju då som föraren brast i allra högsta grad då instruktionerna från domaren om hur sket var upplagt gick in genom ena örat och ut genom andra. Efter att 5 vilt kommit in smärtfritt börjar jag skicka ut i samma område om och om igen. Efter några gånger så menar Jaga på att där är tomt, men jag fortsätter att skicka ut. Hon kommer hem tom några gånger men går glatt ut igen när jag skickar henne. Efter ett tag så säger domaren lite tyst " varför provar du inte att skicka ut henne till vänster" - Ja, fler bra frågor?!? Jag har uppfattat det som att där inte finns något på vänstra sidan vilket ju var helt fel. Skicka ut henne till vänster och det tar inte ens en minut innan hon kommer med en sjätte kråka och där tycker domaren det räcker och där var provet slut för vår del och 2:an som ni förstått ett faktum!

Inga kommentarer: