lördag 4 februari 2017

AQUA SEER'S SAMTRÄNING!

Då har vi haft en härlig samträning idag. Visst fanns det mer att önska utav vädret MEN definitivt inte från hundarna som jag tyckte jobbade på fint och bra. 

Vi började med att jobba med markerings arbetet. Egentligen en ganska så okomplicerad markering som landade i en rishög. Hela tanken var att bygga upp övningen så första skicket, markeringen var ju inga större problem för de. Efter den så hade vi "gömt" apporter under riset och de fick en ny markering där men fick inte skicka på den direkt utan vände om så plockades den upp och sedan fick de skicka. Här kunde man tydligt se att vissa utav de letade mer med ögonen än med näsan och inte riktigt litade på sig själva. Efter ett tag så tyckte jag ändå att alla löste det på ett jätte fint sätt och blev mer trygga i situationen.

Vi byggde vidare med ytterligare en markering där kastaren var dold och inget "uppmärksamhets" ljud kom innan. Detta gjorde ju att de var tvungna att vara fokuserade och om de missade lyckas med att hörsel markera. Även detta löste de alla fint, måste säg att jag är riktigt stolt över de. :-)

Efter detta så fortsatte vi använda samma område men gömde bollar i riset i stället. Vi tog sedan med hundarna och gick ut en linje över bollarna men längre ut och kastade ut apporter där. Man fick sedan välja om man ville skicka över bollarna och ta linjen eller om man ville stoppa och lägga på närsök bland bollarna. Extra kul var det här då det var några som var högst tveksamma över om det skulle gå att skicka över bollarna då det ju var ett känt område och dessutom hade de varit där flera gånger tidigare. Det som var så kul att se var att INGEN av hundarna stoppade vid bollarna utan alla tog linjen superfint, att sedan stoppa bland bollarna och ta närsök var för vissa lite svårt att tänka om men de jobbade sig igenom det och alla fick ett bra avslut.

Vi avslutade dagen med lite jaktlydnad och ordning och reda, så kul att se de och man skulle verkligen behöva göra det här oftare...Inga kommentarer: