torsdag 22 september 2011

UTVÄRDERING

Fritt Följ:
Fokus på ögonkontakt, starter, lägga in vänster/höger svängar.
tanke - att inte släppa igenom kontaktsläpp utan full fokus.
Är nöjd med framstegen, ser att han börjar få mer förståelse för position med kontakt vilket gör att det blir bättre säkerhet i svängarna. Blir lite vid i helt om ibland men det är bara att jobba vidare. Kommer fortsätta att bygga upp säkerheten i kontakten.


Platsliggning:
Nedläggandet vid sidan, och ligga tryggt
tanke - att belöna nerläggandet för att trygga detta men sedan också kunna lämna dolt i drygt i minut.
GIck superbra och jag kunde utöka liggtiden snabbt till 3 minuter och han ligger tryggt och bra. Ska fortsätta även här för att skapa en säkerhet och sedan börja lägga på mer störning.


Fjärr:
Skifte stå/sitt försöka få till rörelsen
tanke - använd hjälp till en början för att försöka få Zeke att förstå. Snabb belöningsfrekvens men att snabbt selektera bort de dåliga rörelserna.
Gick över förväntan för att vara första gången. Dock inte låsta backtassar men lyckades få till tanken bakåt. Är jättenöjd här och ska fortsätta jobba på samma vis. Hade heller inga problem att stå över brädan idag.


Inkallning med stå:
Träna förväntan bakåt, säkerheten i stå.
tanke - skapa ett sug bakåt efter leksaken för att öka förståelsen för att draget ska bakåt. Köra stå vid sidan om för att säkra de bra "stå" och inte forcera fram och sänka kriterierna.
Här behöver vi jobba mycket mer. Zeke förstår inte riktigt ännu konceptet men det var bättre än innan. Ska testa att jobba så här lite till och sedan utvärdera.

1 kommentar:

Lisbeth o Töserna sa...

Ser jättefint ut.
Det snabba tempot var grymt *s*