lördag 31 december 2011

ÅRET SOM GÅTT

JANUARI
I januari fortsatte vi jakten på vårt sista 1:a pris i Lk 1 för att få titeln LP 1. Det tog ett litet tag faktiskt då nerver och frustration tog lite över. MEN i Falkenberg så släppte allt. Trots svåra förhållanden - det rasade snö från taket - så fixade lillprinsen detta galant och från och med den  29/1 så hette han i stamtavlan LP1 Respons Rockiga Raket-ten

FEBRUARI
Vi går all in på vår hemma tävling och gör en chansning och starta i LK2. Zeke blev väldigt osäker i ridhuset och promenerade i sakta gemak till mig där jag stod gömd. Jag tycker ändå han gör en kanontävling och skrapar ihop123 poäng med en 0 på platsen. Ett 3:pris blev det på premiären men vad gör väl det.

MARS
Vi beger oss till Malmö med vår egenuppfödda Ellie för hennes första officiella utställning och dessutom första gången under det nya bedömnings systemet. Det gick jätte bra för Ellie och hon fick Excellent och blev bästa juniortik för dagen bedömd av Jan Herngren. 
*
Zeke och jag tränar på med siktet inställt på Apriltävlingen på hemmaklubben och då vi fått lite problem med tonårsfasoner och att han ej ligger på platsen så lägger vi all fokus här.

APRIL
I April gör jag en helt galen grej och skickar in en film till talangtruppens uttagningar eftersom 2 av mina vänner skulle söka. Såg det som en kul grej och det fanns ju inte på min världskarta att vi skulle komma med MEN i slutet på april kom beskedet att Jag och LP 1Respons Rockiga Raket-ten "Zeke" hade blivit uttagna till Lydnadslandslagets Talangtrupp.

Vi har under denna tiden börjat fundera lite på om vi ska köpa in en liten tös till vår flock och bestämde oss ganska snabbt för en uppföder från Piteå - inte så praktiskt MEN bra - närmare bestämt Peruddens kennel. Den 10:e april ringer telefonen och vi får beskedet att vår lilla tös är född, lyckan är total.
MAJ
I maj startar jag Zeke på jaktprov i Nkl CTH han räcker inte här hela vägen men får ändå ett 3:e pris vilket gav oss möjligheten att från och med nu få ställa ut i jaktklass.I slutet på maj så åker vi även på vårt första talangläger vilket var en oerhört omvälvande upplevelse. Mycket matnyttigt fick man med sig hem därifrån och jag är otroligt stolt över att vi blev 1 utav 20 utvalda i Sverige.
Vår uppfödning Aqua Seer´s Almighty Jr "Viggo" blir också först att ta sig runt en MH bana av våra valpar. Han gör detta med bravur och det kommer sedan ett fint MH papper på posten till stolt uppfödare.
JUNI
Så har det äntligen blivit dax.Jag flyger upp till Peruddens Kennel i Piteå för att hämta hem min lilla prinsessa som vi bestämt ska hetta VinnaJULI
Premiär i jaktklass blev det i Borås och trots ett fult fukteksem så blev domaren väldigt förtjust i min prins vilket resulterade i Excellent och CK.
Vi åker också på vårt första golden läger som var en upplevelse som jag sent kommer glömma. Förutsättningarna var inte de bästa då Zeke fick bära tratt under hela lägret då det elaka fukteksemet inte vill ge med sig vilket påverkade han ganska mycket. Trots detta tycker jag att han gör en super prestation då vi till slut fick med oss resultaten 3:e bästa hane i utställningsringen och totalt en 8:e plats dual purpose av totalt 39 startande hundar.

Under tiden vi är på Goldenlägret så ställs vår uppfödning Aqua Seer´s Almighty JR ut i Ransäter med strålande resultat för domare Nils Mohlin. Det slutade med UKL Excellent, 1 i konkurensen, CK, 4:e bästa hane, R-Cert och CACIB. 

AUGUSTI
I Augusti beger vi oss traditionsenligt på Landseer läger ner till Genastorp. Här gör vi dock inte så traditionsenligt då Zeke som ensam Golden Retreiver på plats tar även han Godkänt Sim & Räddningsprov. Denna lilla utflykt resulterade i att vi hade med oss Två hundar hem som båda hade godkänt Sim & Räddningsprov.


Vi åker även på vår första Golden Special. Zeke och jag prestera inte speciellt bra MEN jonnahåller flaggan högt och vinner barn med  hund tillsammans med vinna.

SEPTEMBER
Detta är en månad med blandade känslor. Det börjar bli dax för röntgen av vår valpkull och först ut är vår egen Ellie som tyvärr fick C på höfterna. Kort efter röntgas hennes bror Aqua Seer´s Almighty Bobby "Boris" helt fri med HD:A, ED ua.
Efter en lång tids funderande så fattar vi det tuffa beslutet att omplacera Ellie. Detta visade sig bli en riktig lyckoträff då hon fick flytta till Eva och Gunnar i Nässjö där hon idag har det super härligt och de är jättenöjda med hur allt utvecklat sig.

OKTOBER
Efter en lång träningsvila och mycket kämpande med platsläggningen ger jag och Zeke oss ut igen i Lydnadsklass 2 och han gör en kanonrunda i Falkenberg. 1:a pris med 185,5 poäng och detta trots en stor miss på fjärren.

NOVEMBER
I November satsar vi allt på en helg, Tävling fredag, lördag och söndag. Detta resulterade så fint i att Zeke numera kan titulera sig LP1 LP2 Respons Rockiga Raket-ten. Underbar hund satsade allt när det gällde och jag är så otroligt stolt över han.

Vi passade även på att debutera på brukssidan. Ett apellspår blev det i Varberg i full storm och ösregn. Zeke gjorde allt han kunde men då vi nollade budföringen - i mörker - så räckte inte specialens poäng till uppflytt men Godkänd blev han min lille prins.

DECEMBER
På vinst och förlust så gör vi en start i Lydnadsklass 3 för att konstatera att vi inte är riktigt färdiga ännu men ett 3:e pris skrapade vi ihop ändå och med det så avslut vi år 2011
Lk3 och tar ett 3:e pris 
SAMMANFATTNING ÅR 2011

 • 29/1 * Respons Rockiga Raket-ten "Zeke" tar I Falkenberg sitt 3:e första pris I Lk 1 med 172,5 poäng och därmed erövrar han titeln LP1
 • 14/2 * Respons Rockiga Raket-ten "Zeke" gör sin första start I Lk2 och tar ett 3:e pris
 • 20/3 * Aqua Seer´s Almighty Miss Ellie "Ellie" ställs för domare Jan Herngren I Malmö och får
  JKL Excellent och 1 KK
 • April * Respons Rockiga Raket-ten "Zeke" blir uttagen till Lydnadslandslagets Talangtrupp
 • 10/4 * Vår nästa stjärna föds på Peruddens Kennel I Piteå, hon ska heta Peruddens Jaktliga Vinna "Vinna"
 • 10/5 * Respons Rockiga Raket-ten "Zeke" startar på jaktprov NKL och får ett 3:e pris
 • 20/5 * Aqua Seer´s Almighty JR "Viggo" genomför Godkänt MH med bravur.
 • 7/6 * Jag flyger upp till Piteå för att hämta hem Vinna
 • 3/7 * Respons Rockiga Raket-ten "Zeke" ställs för domare Helene Turid Stamnes och får
  B/J KL Excellent, 1 KK och CK
 • 10/7 * Respons Rockiga Raket-ten "Zeke" ställs på Goldenlägret och blir 3:e bästa hane
 • 10/7 * Respons Rockiga Raket-ten "Zeke" blir 8:e bästa Dual Hund av 39 på sitt första Goldenläger
 • 30/7 * Aqua Seer´s Almighty JR "Viggo" ställs för domare Nils Mohlin och får
  UKL Excellent, 1 KK, CK, 4:e BHKL, R-Cert, CACIB
 • 6/8 * Respons Rockiga Raket-ten "Zeke" utför GODKÄNT sim & räddningsprov
 • 6/8 *Aqua Seer´s Almighty Miss Ellie "Ellie" utför GODKÄNT sim & räddningsprov
 • 26/9 *Aqua Seer´s Almighty Bobby "Boris" blir friröntgad med HD:A, ED ua
 • 22/10 * Respons Rockiga Raket-ten "Zeke" tar I Falkenberg sitt 1:a första pris I Lk 2 med 185,5 poäng.
 • 11/11 * Respons Rockiga Raket-ten "Zeke" tar I Mölndal sitt 2:a första pris I Lk 2 med 176,5 poäng.
 • 13/11 * Respons Rockiga Raket-ten "Zeke" tar I Mark sitt 3:e första pris I Lk 2 med 177,5 poäng.Därmed erövrar han titeln LP2
 • 23/11 * Vår nästa stjärna föds på Höstglädjens Kennel I Hälla
 • 27/11 * Respons Rockiga Raket-ten "Zeke" startar I apellklass spår,
  blir Godkänd med 228 poäng.
 • 4/12 * Respons Rockiga Raket-ten "Zeke" gör sin första start I Lk3 och tar ett 3:e pris 

5 kommentarer:

Hanna aka Lilla My sa...

Bra jobbat! God fortsättning på det nya året :)

Gittan sa...

God fortsättning på det nya :)

Zandra, Lova & Lystra sa...

Wow vilken år! : ) Vad mycket ni hunnit med, grattis till alla fina resultat. Och gott nytt hundår till er.

Anonym sa...

Grattis till alla super fina resultat:)
Önskar er ett fantastiskt 2012
Kram Marie love&carma

Lisbeth o Töserna sa...

Bra jobbat... sannerligen ett lyckat år. Nu håller vi tummarna att år 2012 blir ännu ett bra år för er. Lycka till med allt ni tar för er.