söndag 18 december 2011

VINNA v.s MATTE 2-1

Tyvärr lyckades vi inte jämna ut poängen idag heller. Godtroheten  och förhoppningarna tog över och Vips så hade lilla söta råttan snott till sig 1 poäng i alla fall. För att göra en lååång historia kort så såg det ut som så här.

Lina med karbinhake på och sedan släppte vi lös lilla råttan. Det gick kanon och vid första inkallningen så kom hon inte men efter att kvickt tag i linan så sprang hon så glatt hemåt givetvis väntade jackpot belöning där. Detta gjorde vi 2 gånger och det räckte för sedan kom hon hela tiden och till och med med dummies gick det bra.

Det var här det sprack. Vi tänkte att hon måste utmanas i markeringen eftersom att hon inte var super pigg på att plocka upp dummien. Vi skulle kasta den in i ett snår så hon fick jobba lite men jag var väldigt tveksam till att linan skulle vara på och det hade ju gått så bra - big mistake - så vi bestämde oss för det.

VIPS! Så var hon borta igen! Idag tog det dock bara dryga 20 minuter innan hon gav upp - med assistans utav Lasse - och sedan blev det bil arrest för hennes del.

Vad har vi lärt oss av detta då?!? Ingen aning egentligen. Lite inte på de oskyldigt ljuva bruna ögonen utan se hornen ;-) Nej skämt åsido. Jag tror dock på linan det är enda sättet för mig att nå henne och det är så det får bli. Planen är att åka till skogen ofta och alltid med lina. Göra 1-3 inkallningar och när de lyckas så ska vi åka hem. Tanken är att göra linan kortare och kortare och samtidigt få henne att förstå vinsten i att komma. Ja det är inte lätt... Något händer i skogen med denna lilla tös som är svårt att förklara...

1 kommentar:

Gittan sa...

Bara att kämpa vidare :)