tisdag 27 december 2011

TRÄNING I LOTUSHALLEN

Idag var det så dax för min och Heidis träning i Lotushallen. 2 timmar var bokade och jag var hur taggad som helst, men något hände. hittade inte alls känslan, började ifrågasätta mig själv igen och när jag åkte hem så kände jag mig väl ändå ganska nöjd.

Väl hemma började jag fundera - en del hade kallat det överanalysera - och kände någonstans att glädjen fanns inte riktigt där. Zeke och jag har haft ett riktigt bra år men nu känner jag att han börjar bli lite hormonstinn igen - sista könsmognaden kanske?!? - och den rätta känslan vill inte riktigt infinna sig.
Tänkte tillbaka och kan minnas att för ett år sedan så var vår träning prestationslös, med det vill jag inte säga mållös MEN vi var bara vi. Efter att vi kommit med i talangtruppen, haft många vänner som kommit långt, haft bekanta som huserar runt rätt människor så känner jag att jag tappat fokus.

Vad är det viktigaste egentligen? Vad är det jag söker? Hade en kompis som sa till mig när vi pratade om privatträning : Är det för att du tränat för dåligt eller för att du kört fast som du vill göra detta?!? mitt svar idag är nog: För att bli sedd. Och det är just här jag känner att jag tappat fokus. Hundträning ska inte handla om att bli sedd eller bekräftad, det ska vara kul! Går det bra så är det en bonus men det ska inte vara ett tvång.

Upplever ibland till exempel på facebook att när det går bra då är man väldigt populär - finns givetvis de som alltid peppar, stöttar och uppmuntrar - men när det bara är som vanligt då blir man osynlig. Jag kommer fatta ett viktigt beslut för mig och min hundträning idag och det är att jag är hellre osynlig än att inte vara jag.

Med detta önskar jag alla er en God Natt!

7 kommentarer:

Heidi inside out sa...

Jag hejar på dig. Kram :)

Catarina sa...

Klokt! Hundträning ska vara rolig, inte handla om att man måste prestera.Försök hitta tillbaka till känslan, lägg ner träningen helt ett tag så du får känna efter om du saknar den, och att du i så fall får längta lite efter att träna. Här har vi inte gjort många knop de senaste månaderna... Men för mig är det bra med en paus lite då & då, så man får ladda batterierna, gå i dvala och sen vakna till liv igen när träningssuget kommer framåt vårkanten. :)

Linda sa...

Det ska vara roligt för det är ju de som är hela grejen!
Hitta din väg och gör vad du blir lycklig av :)

Gittan sa...

Bra, samma för mig. Varför SYNAS och ha prestationsångest. Jag tar det i min takt OCH Flisans. Hon fyller ju 6 år i höst och vi är inte ens färdiga med 2:an. Men har ändå gjort mycket kul samt haft en underbar valpkull...skynda långsamt är mitt motto :)

Camilla sa...

Mycket kloka ord och ett klokt beslut. Träna när det är kul och känns motiverat och tävla om du och din hund vill och känner er redo. Ni är ett underbart team du och Zeke, men det ska ni vara för er egen skull och inte för någon annans.

Sandra, Thyra o Lhine sa...

Man ska träna och tävla för ingen annans skull än sin egen :) Man ska träna för att det är kul, och när träningen går väldigt bra - då provar man att tävla :) Man ska även låta saker ta den tid de behöver. Man behöver inte "bevisa" något för nån.

Äkta vänner gratulerar, kommenterar och peppar varesig det går bra eller dåligt :) Annars är det mest för att dom själva ska synas bland kommentarerna ;)

Lisbeth o Töserna sa...

Det går upp och ner för oss alla. Att träna för att synas kan ge prestationsångest. Nej vi ska träna för att det är kul och bara tänka på oss själva. Du och Zeke har haft en fantastiskt år och en vila kan kanske stärka er. Ni behöver inte bevisa för andra utan gör det ni själva känner för. Träna i er egen takt och tävla när du känner att ni är redo för det. Träning behöver inte vara tävlingsmoment utan bara kul grejer, en enkel aktivering utan någon press.