torsdag 19 januari 2012

BÄTTRE ÄN BÄSTA MEDECINEN I VÄRLDEN

Det är väl ingen som har kunnat undgå här på bloggen att vår underbar dotter Jonna lider utav ADHD. Ja lider kan man verkligen säg då detta skapar konflikter och problem i hennes vardag som hon inte riktigt reder ut. Som förälder tär det på en och varje dag är en ständig kamp.

Vi har dock haft förmånen att få se henne när hon mår riktigt BRA. Det är när hon är med våra hundar och åker med oss på våra events. Jonna älskar hundar och de älskar henne, och det är ju inte så konstigt egentligen då hundar dömer inte henne. Det är på något vis som de förstår varandra på ett annat sätt och Jonna är superduktig när det gäller hundarna. Vi hade då bestämt att när hon fyller 12 år - gamla SKK reglerna för att få tävla - så ska hon få en egen hund, - givetvis ihop med oss - men när jag fick detta telefonsamtal från Höstglädjens Kennel och Nettan, att de skulle göra den här parningen och om jag var intresserad så var en liten tös vår så kunde jag inte motstå. Det passade sig ju så fiffigt att det skulle bli leverans just nu till Jonnas födelsedag och då stod det klart för mig, det är meningen...

Så 1 vecka innan sin födelsedag så startade Jonna sin resa - helt ovetandes - mot att bli med sin första valp, Våga! Jag tror att detta slår alla mediciner i världen. Man får lära sig empati, ta ansvar konsekvenser med mera och hon kommer klara det galant!


 

15 kommentarer:

Karin sa...

Jag tror att ni har helt rätt, bättre medicin går inte att hitta! Ett stort Lycka Till till Jonna och Våga! Vilken underbar födelsedagspresent :)

Katarina sa...

Åh, jag blir helt rörd och alldeles varm inombords. Vilken underbar inställning till adhd du har - tror att du har alldeles rätt! Mycket, mycket bättre än medicin!
-Grattis Jonna!

Zandra, Lova o Lystra sa...

Grattis till Jonna, vilken present. Och vilken underbar mamma hon har. : )

Sandra, Thyra o Lhine sa...

På nedersta bilden, det är dom öronen jag pratade om. Långt ner och hon vet inte var hon ska göra av sig själv när hon bär omkring på saker :)

Tini sa...

Fantastiskt!
Stort GRATTIS till dej Jonna till en underbar vän du fått.Ni kommer få en underbar resa tillsammans och jag är övertygad om att du kommer klara detta galant.
Finaste tjejerna i Getinge:))

Hoppas vi ses snart.

Team Nelson / Ordringen. sa...

Du skriver Lycka är... till bilden ovan. Lycka är också att se att ni gjort så här. Det är säkert mycket bättre än alla mediciner i världen.
Ulf

Lisbeth o Töserna sa...

Jag har förmånen att ha träffat Jonna i hennes olika mående. När jag läser detta rinner mina tårar. Jonna är jätteduktig med hundar och detta är den bästa medicinen för henne. En hund där hon kan känna trygghet och inte dömmer henne...hon kommer att klara detta galant. Men en sak jag tycker ni ska tänka på...lägg er inte i mer än ev nödvändigt i hennes hantering av sin hund. Jag tror inte att ni gör det men ibland är det svårt att styra sig. Jag har själv den erfarenheten...min dotter fick en egen hund när hon var 10 år. Fick ibland stålsätta mig för att inte lägga mig i...hon klarade det galant.Lycka till med lilla Våga.

Camilla sa...

Åh, vilken underbar present!
Grattis Jonna och lycka till med din nya kamrat.

Annica sa...

Grattis till Jonna!!! Önskar henne lycka till med Våga...så roligt dom kommer få i livet:-)

Linn sa...

Vilken härlig present/medicin. Lycka till!!

Anonym sa...

Önskar dig all lycka Jonna!! Detta kommer du fixa lätt som en plätt! Fantastisk söt liten vovve! Kör hårt!

Kramar Åsa

Ingrid S sa...

Åh vilken lycka för Jonna! Blir ju hur bra som helst!!!

Anonym sa...

Kramar och lycka till Ni fantastiska människor - !!!suveränt !!!! kram reb

Linda sa...

Vilken HÄFTIG födelsedagspresent :)

Sara och Lhyra sa...

Presenten vi alla drömmer om! Vilken underbar mamma hon måste ha :)