onsdag 20 juni 2012

MYCKET NÖJD!

Idag har vi då tagit tag i vår jaktträning och jag är MYCKET NÖJD med både Zeke och Vinna.
Vi började med lilla råttan som fick 2 markeringar och tro det eller ej men hon kom in med båda snabbt och fint. Efter det så lade Jonna ut en dummie på samma plats som vi sedan skickade på som ett linjetag. Först gick hon lite kort men jag kallade in - hon kom som en raket - och sedan gick vi lite närmre och då fungerade det fin fint.

Sedan gjorde vi hundbyte och Zeke fick göra samma sak och det fungerade också bra. På linjetaget så bestämde sig Zeke dock för att jag måste ha pekat rakt åt höger. MEN så var det inte och han fick också börja om och då gjorde han det fint, man ska lyssna  på matte ;-)

Sedan bytte jag hund igen och Vinna fick testa på sitt första sök. Motiverade upp och en dummie ute. Först så sprang hon hej vilt men efter att vi kallat in och börjat om så jobbade hon superfint med näsan. Förstår hon bara vad det är hon ska göra så jobbar hon på kanonfint = GLAD MATTE!

Hundbyte igen och Zeke fick ett sök med 5 dummies på en mycket stor yta och han jobbade på kanonfint. Snabbt och effektivt och alla 5 in och lämnades av fint.

Efter detta så gav vi upp i fighten mot knotten och begav oss hemåt. Väl hemma så fick både Vinna och Zeke varsitt närsök à la Piteå och de löste det oförskämt bra så vi är mycket nöjda med dagens arbete. Imorgon blir det konditionsträning och lydnadsträning för alla tre. MEN nu blir det sängen för oss allihopa, ha en god natt!

Inga kommentarer: