fredag 24 augusti 2012

IBLAND STÖTER MAN PÅ PATRULL...

Idag bestämde vi oss för att ta hundarna ut i skogen på lite jakt träning för att få bort lite energi. Det var lättare sagt än gjort men efter ett tag så hittade vi ett ställe som jag tyckte var perfekt. Ett stort fält med en kulle/berg mitt på med varierad terräng och tydliga referens punkter. Vi började med att lägga ut ett sök med mini dummies där jag tänkte mig att svårigheten skulle ligga i skiftet äng/kulle.

Skickade ut Vinna först och såg ganska snabbt att hon hade problem. jobbade fint i fina sökmönster men hittade inget. Efter mycket om och men kom hon in med första. Skickade ut henne igen och hon plockade in en till men det tog på krafterna och jag valde att byta hund.

Zeke jobbade på bra men hittade ingenting och krafterna började tryta. Valde då att ta in han trots att han inte hade hittat något. Skickar ut lilla råttan igen och hon får kämpa på bra länge innan hon hittar något men kommer in med en. Skickar igen och hon börjar fråga om hjälp mm och bestämmer mig för att byta hund igen.

Zeke jobbar på fint men hittar ingenting och det är då jag frågar Martin vad det är som händer. Det känns som att de inte får någon som helst vittring över huvudtaget. Skickar ut Vinna och hon kämpar på bra länge innan hon hittar den fjärde. Jag bestämmer mig då för att bryta och hämta den sista själv. Lättare sagt än gjort kan jag lova. Var på väg att ge upp min fina cerise rosa dummie men helt plötsligt så såg jag den längst ner under ljungen. De trillade ner under vilket måste varit det som försvårade för hundarna. Nyttig information men onödigt svårt kan jag känna spontant. Men för att motivera upp så fick de två markeringar var innan vi åkte hem så de löste på ett fint sätt så det blev ett bra avslut i alla fall.

Avslutningsvis så lät vi hundarna springa järnet och nu har vi tre utslagna hjältar här :-)

1 kommentar:

Ann-Sofie sa...

Ibland är det nyttigt att själv få agera hund ;)