söndag 12 augusti 2012

PRINSEN 2:A DP GOLDEN SPECIALEN 2012

Idag var det avslutning för Golden Specialen uppe i Kyrkekvarn. Målet var att ta en topp 5 placering i år men efter WT:t så sänkte jag siktet till topp 10. Zeke behövde göra en magnifik utställning och slå många hanar som var betydligt äldre/större/i bättre päls än han för att klara det. MEN vi gick ut för att ha kul och det kan ni tro att vi hade.

Det började med Vinna som skulle ställas - kanske inte var någon hit - som kämpade på i ringen med både "buga" och "high five", domaren var dock inte så imponerad utav detta och det hela slutade med ett GOOD på henne.

Snabbt byta hund och så var det Vågas tur. Våga vanns in klass med en strålande kritik. Domaren älskade verkligen henne och tyckte hon stämde över lag och rörde sig fantastiskt. Dock så fäller hon ju rejält och det kostade oss också placeringar i bästa valp där hon slutade 5:a - bara småttingar framför sig - men vi är otroligt nöjda ändå då det var ett tufft startfält.

Zeke började i Mid Limit där han stötte på hård konkurrens men skötte sig mycket bra idag, stod fint och sprang som en gud dock så fäller ju han givetvis också :-( Domaren sade vid muntliga kritiken att när han först såg han så trodde han inte det var något men att han fick äta upp det för att han var i mycket väl kondition och välkonstruerad. Zeke gick upp och knep åt sig en 2:a placering vilket gav oss 5 poäng i placering till DP:t vilket kändes super kul.

När det var dax för prisutdelning så började de med DP placeringarna och givetvis då med de som placerat sig på 3:e plats. När de då sa att de fått 29 poäng så insåg jag att det jag trodde var omöjligt hade hänt. ZEKE och jag hade placerat oss på 2:a placering i DUAL PURPOSE slagna med 1 enda poäng. Jag är så otroligt stolt över Zeke efter denna helgen och han är verkligen min prins och visade verkligen nu att han kan. Nästa år siktar vi högre :-)

7 kommentarer:

Linda sa...

MEGA STORT GRATTIS :)

Sandra, Thyra, Lhine o Rhiva sa...

Jättestort grattis! Så himla roligt med Zekes 2:a placering i Dual Purpose!

Kul att Våga vann sin klass också!!!

Yvonne sa...

Vad roligt för er! Stort GRATTIS! /Yvonne och Leia.

Karin sa...

Jättegrattis! Bra jobbat :)

Annelie sa...

Stort GRATTIS till en 2:a placering i DP, vilken känsla, sug på den och sikta vidare! Kram

Ann-Sofie sa...

Vårt internet bråkar idag men jag försöker IGEN att kommentera här med risk för dubletter ;)
STORT GRATTIS till DP placeringen, va duktiga ni är!!!!
Visst är det skoj med DP o man blir så himla jätteinspirerad till fortsatt träning.
Sen tycker jag väl att utställningsdomare borde lära sig uppskatta lite fina trick i ringen ;)
Kul att träffas o hoppas vi ses snart igen.
Kram

Camilla sa...

Jättegrattis!!
Det är ni väl värda!