måndag 30 juni 2014

NU GÄLLER DET ATT STRUKTURERAR UPP!

Med inte så lång tid kvar till KM:t, antågande debut i Öppenklass på WT och kommande Golden Special så är det hög tid för mig att strukturera upp min och Vinnas träning. Såg ju en del genomgående brister igår om vi då bortser från rådjurskadavret så rök det ju en del onödiga poäng på greppen. Vi har också skakningen upp från vattnet som i och för sig inte kostade några poäng men som ändå är ett vanligt problem för oss. Aldrig att hon skulle släppa det hon har i munnen men det kommer ändå ett litet rusk på vägen upp. Vi behöver även träna på fotgåendet även om vi fick bra utdelning där så är det alltid ett orosmoment för oss när vi ska förflytta oss mellan två punkter, väl på plats så var stadgan toppen igår så här känner jag att vi är helt rätt på det. Skönt var också att den tid jag lade ner sist när tränade med danskarna på att man sitter vid skott faktiskt hade fastnat då lilla råttan satt ner på alla skotten som kom :-D

Vi kommer också fortsätta att cykla för att bygga kondition och skapa goa förutsättningar rent fysiskt inför kommande prövningar.

Så FOKUS kommer ligga på:
  1. Grepp / Avlämningar
  2. Dubbel markeringar
  3. Linjetag - RAKA linjer
  4. Fotgående
  5. Konditionsträning
Tanken är att få in många små delar men att ändå hålla sig till följande fokuspunkter. 


GREPP/AVLÄMNINGAR:
Här kommer vi satsa på att hålla still köra mycket omvänt lockande här för att kunna få henne i rätt tänk. Vi kommer också lägga in snabba/rena/bra upptag då det för oss handlar mycket om att hon har bråttom och slarvar lite i upptagen. Här kommer ju också hantering av dummy in (jag skriver inget om vilt då hon har mycket bättre vilthantering och det inte är något problem) och att man ska hålla stilla. Vi kommer också här ta tag i skakningarna vid vatten avlämningarna för att minimera onödiga poängavdrag för detta.

DUBBELMARKERINGAR:
Att få in fokus på båda två. Detta tror jag också gynnar stadgan då hon förväntar sig att det kommer flera innan man får gå. Kommer styra henne fullt ut på träning och hon kommer aldrig själv få välja vilken som ska hämtas in. Ska dock tänka på att ha bra vittrade platser för att öka på säkerheten av att hålla sig i områdena och inte börja sväva ut i "sök"

LINJETAG:
Här fick vi ju bakläxa och kommer fortsätta enligt det som är sagt. Inga banan linjer här utan fokus på att hålla linjerna och inte "handla" hund på träning. Stopp/ dirigeringar får vi träna vid sidan om. Kommer köra dolt men på kända platser men till en början med så for hon vara med och se områden läggas ut för att få sug och kunna hålla linjerna raka, dock byta skickpunkt för att bryta av.

FOTGÅENDE:
Mycket fotgående vid vatten av olika former. Tänka på att inte "springa" fram utan ta det lugnt och sansat. Gå mot vatten, från vatten men även så klart i lite knölig terräng då det inte alltid är så lätt för mig att hålla koll på mina fötter och tappar lätt då fokus :-O

KONDITIONSTRÄNING
Fortsätta cykla regelbundet, öka på längden på turerna och inte glömma att mjuka upp henne efteråt. Också hålla koll på hullet, inte för tunn och inte för tjock.

HEJ OCH VÄLKOMMEN HERR/FRU STRUKTUR!

Inga kommentarer: