onsdag 8 juli 2015

KNALLA - WT VOMB

Trots att det blev en snöplig 0:a idag på station 4 så är jag ändå så himla nöjd med lilla Knalla idag! Lugn och fin mellan stationerna, full fokus på markeringarna dock uppkom några små saker som helt enkelt inte funnits med i våra beräkningar MEN nu gör de det.


STATION 1 - MARKERING/DIRIGERING - 12 poäng
Markering kastades när hunden var på väg hem lades en dirigering ut på samma ställe.

Knalla gör ett fint jobb och markerar superfint, går också spik rakt ut mot dirigeringen och plockar hem den. Dock så kom tyvärr det som jag noterat lite svagt på sista träningarna en något svajig hemgång. Hon kommer hem men man ser som att hon "ser sig omkring " vilket ju kan tolkas som att hon letar vidare. Oavsett så kostar det många poäng.

STATION 2 - FOTGÅENDE/MARKERING - 16 poäng
Fotgående en hyfsat lång bit. Markering som kastades över en torr damm. Ner för en backe, över en grusplan uppför backe och ut i högt gräs.

Knalla gör ett bra fotgående ända tills de sista två metrarna hos domaren då jag tappar henne lite men ändå okej. Markeringen gör hon super fint men eftersom att det blev lite svajigt på första stationen så valde jag att vissla på henne vilket ju i detta fallet var helt onödigt men gjort är gjort, tappade poäng men ändå så himla nöjd med henne.

STATION 3 - FOTGÅENDE/MARKERING - 18 poäng
Fotgående en liten bit och sedan en markering som hamnade långt uppe i en backe med högt gräs.

Knalla gör ett bättre fotgående denna gången och spikar markeringen men återigen så fegar jag ur och visslar hem henne, kostar onödiga poäng :-/

STATION 4 - FOTGÅENDE/VATTENMARKERING - 0 poäng
Fotgående ner mot vattnet. En enkel markering som kastades bakom en vass från en båt.

Knalla gör ett okej fotgående - finns mer att önska - och går ut fint mot markeringen. Tyvärr så blåser det mycket och det är svårt att få båten att vara stilla. Knalla som aldrig sett en båt blir lite trängd mellan vassen och båten och har väldigt svårt att släppa detta. Hon blir riktigt påverkad utav båten och försöker hitta andra vägar ut för att undvika den vilket tyvärr inte gick. Note to self är att vi måste checka av det här med båt :-O

STATION 5 - ENKELMARKERING UPP I BACKE - 18 poäng
Markering som kastas skymt upp i en becka i högt gräs.

Knalla löser det bra, vet inte riktigt varför vi tappade två poäng här men det spelar ingen roll. Är otroligt nöjd ändå, fina lilla loppan.


Inga kommentarer: