söndag 6 mars 2016

HUR TÄNKER NI?!?

Nu när vi går i valp väntar tider igen så har jag funderat lite på vad man som valpköpare egentligen vill ha av sin uppfödare - givetvis förutom hunden - och vad man som uppfödare ska/bör ge.

I min värld så är det självklart att man stöttar upp och har kontakt med sina valpköpare och det är en viktig del av hela processen om man ska ha hund från mig. Är så otroligt glad och stolt över alla de valpköpare jag har idag som engagerar sig och hör av sig såväl om något gått galet som om något gått bra. Men vad vill man ha som valpköpare?

Jag ordnar en hel del kurser och tränings tillfällen till mina valpköpare men tänker ibland att det kanske blir för mycket? Vi har även samträningstillfällen en gång i månaden och i år blir det både jaktkurs, lydnadskurs och en B-Provs dag nu under våren. Hur tänker ni som uppfödare? Vad erbjuder ni era valpköpare? Det är alltid intressant att höra hur andra tänker och det kan ju även skapa lite nya tankar och idéer för en själv :-)

Än så länge så känns det som det i alla fall uppskattas av valpköparna då intresset snabbt är stort för de aktiviter som läggs ut och jag är så glad för det. Det finns inte mycket som är roligare än att få se sina små växa upp och utvecklas i sin träning tillsammans med sina förare. Tack till er alla för att ni engagerar er!


1 kommentar:

Unknown sa...

När jag köpte min första tax så var behovet stort av att kunna fråga om små och stora saker, att ha nån att fråga alla "dumma" frågor i början. Så jag uppskattar en god kontakt med uppfödare. I detta fall var det hanhundsägaren som hade kennel, tikens matte tog en kul pga livmoderinflammation (på rekommendation av veterinär).

Jag skulle ha uppskattat att kunna komma på kurser eller träffar men pga avståndet tror jag inte det är möjligt. Möjligtvis om man får en inbjudan till sommaren med god marginal, så hade man kunna planerat. Vi fick erbjudande om att sova över där vid behov, vilket jag uppskattade mycket.

Jag hoppas också att uppfödare kan ha respekt och ödmjukhet inför att valpköparen kanske inte vill göra på exakt samma sätt som uppfödaren, t ex foder eller andra saker. Då ska man inte få en utskällning. Däremot uppskattas fakta om varför det ena eller andra är bra. Men som sagt ödmjukhet inför att inte bara veta bäst. En sak som foder är ju olika för alla hundar som individer, en del mår bra av stora kända märken, andra inte. Man måste ju anpassa till sin hund.