fredag 10 juni 2016

NÄR MAN BARA FÅR EN CHANS...

Då var vi så på väg till årets upplaga av Unghundsderbyt. En tävling som hår som ett WT som hundar under 24 månader får starta på. Man skulle nästan kunna jämföra det med SM då det är otroligt många hundar som startar ( ca: 200 ) otroligt tuff konkurrens där det ofta krävs uppåt 98 poäng för att kunna hävda sig det vill säga att man har INTE råd med några misstag, tuffa stationer och tuff men kul bedömning.

För mina hundar innebär det hittils att de måste startas vid ung ålder ( lite över 1 ) om vi ska kunna vara med då de nästa år är för gamla. Detta hör ju att man har bara EN CHANS och sedan är det kört.

Hade stora förhoppningar på lilla Jaga för ett par månader sedan, men sen kom löp och hon är inte riktigt back in business och tappar ork snabbt. Vi får tro att det räcker till fem apporter på söndag och hon har ju så klart med sig sin allra trognaste heja klack och support team i form av mamma Vinna och halvsyster Knalla. För de och oss är hon bäst oavsett vad som händer!

Kul med att Jagas två syskon från kullen också ska starta, extra kul att denne na syrran som inte ska starta kommer hela vägen från Skåne ändå för att heja p sina syskon, vilket gäng - kan ju inte bli annat än succé :-)

Inga kommentarer: