måndag 13 juni 2016

UNGHUNDSDERBYT 2016

Då har man så smått börjat landa efter denna helt fantastiska helg även om jag gärna hade fortsatt vara i min lilla lycko bubbla ett tag till ;-) Vilken helg vi har haft, så härligt umgänge, god mat och duktiga hundar, helt enkelt perfekt! 

Det började redan på fredagen då vi alla anlände till campingen. Skönt att vara på plats i god tid både för oss och hundarna så man hinner ta det lite lugnt innan allvaret börjar :-) På kvällen så grillade vi tillsammans allihopa och jag vet att jag är tjatig men jag har så fantastiska valpköpare som ställer upp och kommer på saker och vi har så himla trevligt tillsammans. Jag känner mig mycket privilegierad som uppfödare att ha den kontakten med alla som jag har. Eftersom jag jobbat natten innan och blev mycket trött så tog vi en ganska så tidig kväll.

På lördagen så stack vi iväg hela gänget för lite träning innan vi "tog semester" och det är så kul att se de små så fint de jobbar. Alla skötte sig toppen och även Knalla och Vinna fick jobba lite. Knalla fick ta en lång dirigering som hon löste över förväntan måste jag säg och den tösen slutar aldrig att förvåna mig. Vi nöjde oss efter några markeringar och stack tillbaka till campingen för en supergod lunch som Benjamin och Jonna hade fixat.
På kvällen laddade vi och hade det supertrevligt med god mat igen och härligt hundprat. Det känns som att vi alla kände oss redo inför söndagens prövning och vi har alla fått den absoult bästa uppladdningen man kan få tror jag, att bara sitta och mysa tillsammans med goda vänner...

På söndagen var det då dax för själva Derbyt. Vi hade sen samlign vilket gjorde att vi hade tid att ta det lite lugnt på morgonen vilket var super härligt, ingen stress allas.
När vi väl var påplats var det bara att anmäla sig och sedan begav vi oss ut för att kolla lite på rutorna. Det kändes ändå som att det skulle kunna vara hanterbart när man titade på upplägget dock skulle det snabbt visa sig att när man tittade på hundarna så skapade rutorna mer problem än vad man tänkt. Många 0:or delades ut idag och framför allt upplevde jag att vattenstationen var en av de som verkligen ställde till det för många hundar. Men vi startar från början på ruta 1 som var vår första station.


 STATION 1 - ENKEL MARKERING 
En enkel markering ute på ett fält, med dragning till skogen. Skytten stod placerad på halva sträckan ut och kastaren flyttade sig efter kastet landat. - Fight 16 poäng / Jaga 16 poäng / Tango 0 poäng

Fight var först ut av de tre och jobbade på så himla fint, härlig känsla att vara igång. Som nummer två på denna ruta gick Tango och hon hade lite otur att komma lite kort först och fel i vind vilket gjorde att hon tyvärr inte fick hem sin apport. Sist ut var Jaga och hon gör ett fint jobb, får jag lite på den men hittar den snabbt. På hemvägen så bågar hon dock lite mot skytten och det kostar onödig poäng.


STATION 2 - ENKEL MARKERING Skott och kast från dold kastare. Markeringen landade ner i en backe bakom en nedfälld björk.  
- Fight 17 poäng / Jaga 17 poäng / Tango 0 poäng


Här kunde man inte se när de andra hundarna jobbade så jag kan inte alls säga vad som hände eller inte hände :-O Jaga gick ut fint, bra stadga men kom något för långt i backen men vände upp snabbt och plockade hem apporten, Avlämningen kund enog ha varit något lugnare men apporten i hand och station två var avklarad :-)

STATION 3 - ENKEL MARKERING 
Enkel markering ner för en backe med dold kastare. Markeringen landade i björksly ner vid vattnet. - Fight 14 poäng / Jaga 12 poäng / Tango 0 poäng

Här var likadant som på förra rutan att man inte kunde se vad som hände för de andra hundarna. Jaga hon markerade dock superfint och spikade denna markering, hur det bedömdes spelar ingen roll,  men så är det ibland. Apporten kom hem och lämnades fint i hand.STATION 4 - 1 ENKELMARKERING PÅ VATTEN 
En enkelmarkering som hamnade på andra sidan en å. De skulle först springa en bit på land, simma över ån och sedan upp på andra sidan. 
- Fight 16 poäng / Jaga 11 poäng / Tango 16 poäng
Detta var en station som skulle visa sig var mycket utslagsgivande och här delades det ut måååånga 0:or. Jag är därför extra stolt över alla tre Aqua Seer's hundar som alla löste stationen och simmade över till andra sidan.


Jaga var något tveksam först och hade det funnits någon annan väg så hade hon nog hellre tagit den men hon beslutade sig för rätt val och paddlade över så fint och löste det hela bra. Det är ju då tråkigt när matte är så korkad så hon inte klarar av att ta emot en apport på rätt sätt utan den glider ur nävarna och hamnar på backen :-/

STATION 5 - ENKELMARKERING 
Markering på land där det först var klippt gräs, sedan ett brett område med lämnat högt gräs och efter det klippt gräs igen. Markeringen hamnade en bit ut på det klippta gräset.- Fight 11 poäng / Jaga 19 poäng / Tango 17 poäng

Här var man ju lite bekymrad huruvida det skulle finnas något kvar i det där lilla hjärnkontoret men det fanns det. Alla tre skötte sig fint och Jaga bokstavligen glänste så duktig hon var, mattes hjärta. Vi avslutade med an stark 19 och alla apporter hem så vi är jätte nöjda.


Till slut skulle det visa sig att Jagas poäng räckte till uppflytt och en total 30:e plats och blev också 2:a bästa Golden, Fights poäng räckte till en fin 34:e placering och han blev 3:e bästa Golden

Inga kommentarer: