fredag 10 augusti 2012

MED BLANDADE KÄNSLOR...

...avslutar vi dagens Workingtest. Finns mycket - då menar jag mycket - man skulle vilja gjort annorlunda men mycket som man är stolt över också. Det är små marginaler och mycket tillfälligheter när man är på ett WT och det fick vi verkligen erfara idag. Det var ett otroligt svårt upplägg - jag var INTE ensam om att tycka detta -  för nybörjarklassen med "elit" störning som de skulle klara av att hantera. Rutorna låg så tätt ihop vilket gjorde att de såg allt som hände i rutan jämte. Är man då ung, orutinerad, kvicktänkt - Vinna - och snabb så var det hopplöst. Inte lätt när man skickar ut på ett närsök och det precis jämte går ett skott där de ser markeringen falla. Man kan väl säg som så att Vinna kom inte hem med dummien från närsöket - SUCK! Men vi tar det ruta för ruta.

RUTA 1: Närsök i en djup svacka. 1 dummie gömd under ris nere i svackan och 1 uppe på andra sidan.

Vinna: Betyg 0Vinnas startade bra och stack ut fint. När jag la ner henne på närsök så gick där ett skott från ruta 2. Hon stannade upp såg markeringen falla, och drog givetvis på den. Här tar vi ingen hänsyn till ditt och mitt;-) Givetvis var första nollan ett faktum.
Zeke: Betyg 8Zeke började också bra men gick lite långt ut i området. Jag borde vetat bättre att närsöks signalen inte sitter och lagt ner han på röst kommando som jag gjort tidigare. Efter mycket om och men kom 1 dummie in och domaren gav oss då en chans till "om det gick fort" Skickade ut han på ett kort Yaahh och lade sedan ner han på närsök med röstkommando på direkten. Dummie levererades snabbt och fint i hand.

RUTA 2: Började med fotgående och sen enkelmarkering som var otroligt lång för NKL

Vinna: Betyg 0
Vinna startade även här kanon. Full fart ut och jag var säker att hon spikade den. Men hon drog förbi med nästan 20 meter och fick den aldrig i näsan. hon envisades dock med att fortsätta jobba - trots flera försök till inkallning - och levererade glatt dummien i hand.
Zeke: Betyg 16
Ett kanonfint fotgående. Han markerade fint och bra fart. Tappade dock markeringen lite och drog till vänster - funktionären stod där - men sökte sig snabbt till området och plockade hem den. Mycket stolt matte.


RUTA 3: 2 enkelmarkeringar i en ravin. (så brant stup att jag fick svindel) 1 landade i ravinen och 1 upp i backen på andra sidan.

Vinna: Betyg 2
Återigen kanon start. Vinna spikar första markeringen och är på väg hem då skott går i ruta 4. Hon måste ju givetvis kolla av om det var till henne. Efter en del inkallningar kommer hon dock hem och lämnar i hand. Markering 2 spikar hon också och samma sak som på första händer. Man kan ju tycka att hon borde lärt sig här. Dessutom blir hon lite kissnödig och i all hast så glömmer hon dummiesen på toaletten. Men honv ar väääldigt lycklig.

Zeke: Betyg 16
Kanon på första markeringen som han spikar. Andra markeringen uppe på branten blir han lite tveksam när han kommer ner och ska upp igen. Det blir som en vägg men han löser det kvickt och kämpar sig hem och levererar i hand.


RUTA 4: Enkelmarkering med Linjetag på samma plats.

Vinna: Betyg 0
Här hade vi vår bästa ruta trodde jag. MEN när vi ställde upp gick ett skott och markering vid vattnet och vi hann inte ens börja innan lilla råttan var och skulle hämta den i stället.

Zeke: Betyg 6
Här markerar Zeke bra men när han kommer ut var det svårt att lokalisera den. Mycket vittring och många hundar som sprungit där men han kämpade på bra och fick in den. Sedan var det dax för linjetaget som är vårt sämsta moment. Här vek han av från linjen och följde öppenklass spåret. Lyckades styra om han men han hade svårt att ta sig ut. Tyvärr kom han tillbaks till mig - 0 - men närjag skickade ut han igen så gick det kanon och han hittade och lämnade av fint i hand.

RUTA 5: Två enkelmarkeringar på vatten där den en a hamnade i näckrosor.

Vinna: Betyg 0 - då jag inte ville fullfölja
Spikar markeringen men tramsar sedan vida avlämningen och här var mitt tålamod slut. Domaren ville ge oss poäng men när jag sa att jag ville inte ha några, så fick vi inga heller?!?
Zeke: Betyg 15
Spikar första markeringen och lämnar av fint i hand. Andra markering trodde jag han spikade men fick problem när den landade i näckrosor - många fick det - och cirkulerade runt. Efter ett tag bestämde jag mig för att stötta han och sa sök och då plockade han in den och lämnade av fint.

Totalt blev resultatet att Vinna fick ihop 2 poäng men vann domarens pris på ruta 1. Vilket var väldigt otippat men med motiveringen "Vinna vill försvinna" så kammade vi hem det.
Zeke fick ihop 61 poäng och klarade precis gränsen för ett 2:a pris vilket gör att vi har med oss 10 DP poäng inför söndagens utställning så hoppet lever om en fin Dual Purpose placering.

Håll tummarna för oss...

1 kommentar:

Annelie sa...

Grattis till fina poäng med Zeke. Jag förstår att du fick problem med din lilla "råtta". Min första tanke var när jag såg upplägget på WT:t jaha och hur många rutor tar vi med en gång, är väldigt glad att jag inte ens hade tänkt tanken att starta moin miniman! Bra kämpat, en erfarenhet rikare! KRAM