tisdag 13 oktober 2015

DET GÄLLER ATT EFFEKTIVISERA!

Kan säg att jag är verkligen inte van att jobba långa dagar som vi gör nu under introduktionsveckan. Tack gode gud för att de släppt oss lite tidigare så man i alla fall varit hemma vid 17:00 istället för närmre 17:30. Att en halv timme kan göra så mycket är helt fantastiskt ;-)

Dock blir det inte mycket hundtärning denna veckan då fokus ligger på promenader och att hinna med alla måsten. Vi försöker dock få med lite träning på våra promenader i form av fotgående till hundarnas förtvivelse ;-) och lite linjer och minnesmarkeringar.

Idag fick alla mina lite minnesmarkeringar som droppades utmed vägen och det är härligt att se hur bra de börjat fokusera på rätt plats. Lilla Jaga fick lite stöttning då det var fasligt nära ett byte - vet faktiskt inte om hon kanske ändå lyckades - men kom kvickt hem efter det.

Vinna var överlycklig över att äntligen få hämta en apport och körde på för fullt. Dock kom de dåliga greppen som ett brev på posten då tempot är lite för högt.

Knalla skötte sig fint med bra fokus, bra grepp och full fart hem. Härligt att se att våran "grepp" träning har gett resultat och det är väldigt sällan som hon får dåliga grepp nu för tiden.

Tre dagar kvar denna veckan på detta vis och sedan så börjar det nya med nattjobb och en massa tid över för hundträning. En plan är gjord och nu ska vi bara hålla oss till den, vilket jag ju gör bäst! :-P


Inga kommentarer: