söndag 26 augusti 2012

SUMMERAR HELGEN OCH ÄR MYCKET NÖJD!

Då är vi hemma igen och har landat lite grann i alla fall. När man tittar tillbaka på helgens utställningar så känner jag mig nöjd och hoppfull inför framtiden även om det inte riktigt blev som jag hade hoppats.

Idag var Zeke först ut i Jaktklass och skötte sig alldeles ypperligt. Tycker även att jag skötte mig hyfsat och det resulterade i Excellent, 1:a i klassen och CK. Då visste jag inte vilken kritik han hade fått men efter att läst den så känns det lite surt när jag insåg att vi faktiskt var så nära.

I bästa hane började de tacka av hundar och vi var inte först men reflekterade inte så mycket över det. Efter bästa hane var utsedd så blev vi inropade igen. Det var tydligen match om reserv-cert. Här snubblade vi precis på målsnöret och Zeke blev 6:e bäste hane idag. Är ändå supernöjd med detta då vi aldrig tidigare ens haft en chans i bästa hane.

Tredje gången in i ringen för att ställas mot en championtik som har någon form av dansk jaktmerit som tydligen räknas i Sverige och där åkte vi ju på stor däng. Surt sa räven!

Gick till tältet och surade lite men blev snabbt glad när jag fick läsa Zekes kritik. Tror aldrig att vi fått så fin kritik på Zeke någonsin och det är bara för synd att den där svansen åker upp då och då. Idag var det mycket bättre än vad det har varit men det hjälper inte riktigt

"Flott hane av utmärkt typ. Korrekta proportioner. Mycket vackert huvud och uttryck. Fin hals och överlinje. Utmärkta vinklar fram och bak. Bra kropp och stomme. För dagen ej i bästa päls. Mycket vägvinnande rörelser från sidan. Det enda som stör på denna hund är en hög svans i rörelse."

Sedan var det dax för Våga som ställdes mot ett större startfält än igår. Några kändisar sedan gårdagen var med och några nya. Jag tyckte lillsnuttan skötte sig ypperligt, stod fint och sprang riktigt bra. Sedan går det ju inte att missa att när man är 6 månader yngre då är man också lite mindre överlag.

Vi fick i alla fall ett Excellent idag med, med kritiken:

"Tik av utmärkt typ - lite kul att nu är hon tik inte valp längre, bara på några dagar - Goda proportioner. Kunde vara lite rejälare runt om men har en väldigt fin ram. Vacker välmejslat huvud, fin hals och överlinje. Välvinklad med tillräcklig kropp och stomme för sin storlek. Rör sig balanserat runt om med härlig utstrålning."

Sedan var det in i den hårda konkurrensen och vi hade ju som förhoppning att i alla fall bli tvåa som igår - tiken som vann igår var även med idag - och kanske då ändå knipa ett CK idag. MEN så blev det inte. Våga VANN hela klassen men dock UTAN CK då han inte tyckte någon i junior var färdig för det. Lite snopet kändes det allt när hon faktiskt vann klassen men men.

Vi är i alla fall väldigt nöjda med Vågas debut i officiella sammanhang som slutade med:
25/8-12 SKK Backamo Junkl: Excellent Junkk: 2:a
26/8-12 SSRK Gustafsberg Junkl: Excellent Junkk:1:a
 
 
Vi avslutade dagen med ett mycket rörigt Barn med hund. Efter att fått vänta i över tjugo minuter på bedömningen så var både Jonnas och Vågas tålamod och engagemang en bra bit mindre. De kämpade på väl och slutade som 5:a i ett stort startfält, stor rosett fick de vilket gjorde Jonna väldigt glad i alla fall. Våga var nog mest glad att det var över ;-)

2 kommentarer:

Annika sa...

Grattis till en fantastisk debut med Våga!! :-)

Ps. det där med höga svansar känner jag till, tyvärr ;-)

Sandra, Thyra, Lhine o Rhiva sa...

Grattis till fina kritiker :) Vill gärna se Vågas kritik från lördagen med :)

Men du, du måste skaka ut håret i svansen :)