måndag 11 november 2013

VARFÖR SÄTTA MÅL?

Inför varje år så länge jag har tränat/tävlat hund så har jag satt upp mål. Oftast är målen klart för höga frö utgångsläget och även oftast alldeles för många. Man kan ju då fråga sig varför man ska sätta upp mål som man inte kan nå kanske?

För mig handlar det enbart om att peppa mig själv. Jag ser det inte som nedslående om vi inte når alla våra mål utan konstaterar bara att då tar jag med mig de till nästa år. Vi har till exempel haft lite roligt åt att jag i flera år har satt med "Viltspårs Championat" på Zeke och fortfarande än idag inte gått ett enda viltspår men för mig spelar det ingen roll. Hade jag inte skrivit med det så hade jag ju aldrig kommit på tanken.

Nu flyttar vi med det till nästa år - igen - och vem vet kanske tiden räcker till nästa år så att vi faktiskt kommer ut på en start :-D Så när jag nu sitter och spånar på nästkommande års mål så kommer jag att sikta högt igen, går det så går det. För slutkontentan är ju ändå att vi har ju nått många mer mål så här än om vi inte hade satt några alls.

Se inte målen som ett måste, se det som moroten som driver en framåt...
Det gör i alla fall jag, här ska vi sikta högt 2014!

MOT NYA MÅL!


2 kommentarer:

C.J. sa...

Precis så ser jag det också. =)

Sandra, Thyra, Lhine o Rhiva sa...

Jag har mål, eller snarare önskemål, i mitt eget huvud.