tisdag 9 augusti 2016

EN HÄRLIG HELG, MED HÄRLIGA VALPAR OCH VALPKÖPARE!


Då har vi samlat ihop oss igen efter helgens introkurs för hunting-Kullen. Tyvärr så kunde inte vår fodertik komma då det misstänktes att hon eventuellt hade fått rävskabb vilket ju var himla olyckligt men resterande 9 valpar var på plats.
De som rest lång väg och framför allt de från Norge kom redan på fredagen och vi hade möjlighet att prata, äta lite i lugn och ro innan det skulle dra igång på allvar.

På Lördagen så fylldes huset med folk och härliga hundar. Det är så kul att få träffa alla igen och även kul att valpköparna får träffa varandra. Vet att jag alltid säger så men det är ett riktigt gott gäng med härliga, ambitiösa människor som jobabt på så fint med sina små och det känns lovande inför framtiden. 
Vi började med att titta på lite grunder så som fotgående och stadga, tycker de små klarade sig över förväntan och förarna arbetade på bra för att de skulle lyckas. 

Tiden går fort när man har roligt och förmiddagspasset sa det bara swosh om innan det var dax för lunch. 
Som vanligt har jag bästa familjen som servar med god mat och fika, utan de hade jag aldrig klarat sådana här helger, TACK!

Efter lunch så började vi att titta lite på hur långt de små kommit i sin apporteringsträning - det vill säga hämta/lämna - och det är så härligt när man ser att de så naturligt apporterar. Ingen hade problem med att de inte ville apportera och när störningen försvann så var det inte heller några som helst problem att komma in och lämna av. Mycket goda förutsättningar inför framtiden.

Dagen avslutades med lite syskonbus och en god grillkväll, innan vi kastade in för lite skönhets sömn.


På söndagen var det en ny dag och ny övningar stod på tapeten. 
Tyvärr så hade lille Vilde lyckats få tag på en padda på kvällen så han mådde inte speciellt bra alls utan fick stanna hemma och vila upp sig, jätte tråkigt så klart. Det är även i de här lägena man önskar att man tagit gruppbilden första dagen  men, men.

Idag fortsatte vi att titta på lite olika sätt att arbeta med jaktlydnad/apportering och fortsatte även att titta på grund delarna i jakten så som närsök och stopp signal. Måste säg att det är otroligt skönt när man går så och nio stycken ska blåsa och ha sina hundar lösa att de är så pass lydiga som de var. Inte massa kaos utan över lag en väldigt lugn kurs helg.

Stort TACK för att ni kom, ni gör ett jätte fint jobb med era små. Fortsätt så :-)

Inga kommentarer: