måndag 11 mars 2013

BOOT CAMP DEL 2

Efter att ha sovit mycket gott i husvagnen så började vi dagen lite halv slött med lång frukost och mycket hundtjöt. Efter att planer smits och klurats ut så gav vi oss ut för helgens första träning. Ett fantastiskt fint väder mötte oss som hade varit ännu bättre om det inte var så j***a mycket snö överallt.
Här stötte jag och Vinna på problem på direkten och viktigt att tänka på när man tränar är uppenbarligen att hunden förstår att man tränar :-/

Klockan ett var det dax för helgens första privatlektion för en som hette Ingela. Då jag hade hört att Ingela var väldigt bra på just det här med koncentration så valde jag att lägga fokus på det och inte på någon detaljträning. Nu skötte sig Vinna ganska bra idag och svävade inte ut som hon brukar göra så det slutade med detaljträningen i alla fall :-D

Vi tittade på halterna i fria följet som har blivit riktigtd dåliga. Hon komme rlångt fram och hamnar snett här men fick mycket bra tips på olika lösningar på detta som jag ska testa.

Apporteringen fick jag både slarv och tugg på och här testade vi en mängd olika saker, mer eller mindre bra tyckte jag men grundkonceptet är ändå precis som Ingela sa att hon måste lära sig att hålla ordentligt.

När det gäller inkallningen så har vi tydligen fått ett problem med ingångarna då det blir tävlinglikt men detta är ju mest slarv från både Vinna och mig så nu får vi verkligen börja ta tag i dessa. Bort med slarvet fram med koncentrationen.

Härligt att få lite nya ögon på sig och jag måste säg att dagen var fantastisk. Avslutade med två trötta töser med två trötta hundar framför mellon med mycket god mat och lite gött i glaset. Allt som allt summerat en SUPER dag!
 

7 kommentarer:

Jeanette sa...

Härligt med en så goträningshelg! :)

Jag har en fråga med den "döda" armen, varför har du den? Har sett den hos flera... Det är ju inte riktigt naturlig gång tänker jag, eftersom hela överkroppen ser låst ut lixom.
Jag är ju själv rätt rakryggad när jag går men försöker få till en normal armpendling utan att slå i huvudet på min bjässe.

Du kanske har ett svar på denna modefluga?

Kram

Anonym sa...

Dette ser jo riktig så bra ut :o) Bare litt småpirk her og der og det må man jo ha mener jeg ;o)

cathrine sa...

Hmm.. Anonym var meg da.. Cathrine :o)

C.J. sa...

Låter som en kanonhelg! Bra att få så många bra tips! =)

Matilda - Aqua Seer's Kennel sa...

Jeanette: Min första tanke var egentligen att köra den döende svanen men insåg snabbt att det skulle bli lite opraktiskt för Vinna samtidigt som jag insåg mina egna begränsningar och valde därför den döende armen.

Jeanette, Sly, Maya och Joy sa...

Vad kul att du varit i Östergötland för ett besök! :-) Det där kommer ni snart få bukt på. Ser på filmen att du är din egen, värsta kritiker ;-) Kram!

Jeanette sa...

Det var nog utanför min humorrepetoar tror jag, men jag kanske bara är för mycket Stockholmare för att fatta den.

Det var inte menat som en pik, utan en ren fråga.

Sen såg jag att du fått en bra tankeställare av Ditte och då fick jag svar även på min fråga varför du går så. Men denna modefluga förblir ett mysterium.