tisdag 12 mars 2013

BOOT CAMP DEL 3

Ny dag och nya projekt och idag bar det av till Ditte för en privat timme och sedan fortsatt träning för oss. Har hört att Ditte är väldigt duktig på fria följet och hade bestämt att det är här som vi lägger krutet idag. Kan bara säg att det blev många AHA upplevelser på denna timmen och det är bara att inse att det vi tror vi har lärt hundarna är inte alltid det som de lärt sig.

Det tog inte många sträckor innan frågan kom upp om huruvida Vinna faktiskt följer mitt ben eller min arm. Positionen var fin för det mesta men vad är det hon gör? När Ditte bad mig lägga upp armen på ryggen så blev det ganska tydligt vad hon har lärt sig och det var inte att följa mitt ben. Nu är ju Vinna som hon är så det tog inte speciellt lång tid innan hon kom på vad som skulle göras men verkligen något jag kommer ta med mig i min fortsatta träning.

Vi upptäckte också att ibland så vippar hon ut med huvudet lite, inget som jag märkt själv men det blev också ganska tydligt när frågan lyftes. Hon går med en belöningsförväntan och även den från min hand givetvis och det är mestadels för att jag har en tendens till att bli statisk i både mitt gå mönster och belöningsmönster. Nu gäller det att bli oförutsägbar och inte låta henne eller mig falla in i mönster. Man vet aldrig vad som kan hända?
 

1 kommentar:

Jeanette, Sly, Maya och Joy sa...

Snyggt! Fin position & där fick du även till halterna :-)