måndag 30 november 2015

SÅ NÄRA MEN ÄNDÅ SÅ LÅNGT IFRÅN...

Idag så var det första dagen på vad som känns som en evighet då det inte regnade på oss hela dagen. Visst fick vi stå ut med kraftiga vindbyar men hellre det än att bli dyngsur bara du går utanför dörren. Så idag så blev det för hundarna en efterlängtad långpromenad i skogen, vi tvåbenta ville också se vad "Gorm" hade lyckats ställa till med. När det gäller "Gorm" så blev vi positivt överraskade var endast på ett ställe som det låg träd över vägen så vi kunde ta oss fram obehindrat.
 
Som vanligt försöker jag förena nytta med nöje på våra promenader och målet för Knalla är att kunna gå lugnt och fint fotgående trots att de andra far runt och härjar. Här sköter hon sig fint och det är en go känsla när man känner att hon liksom "ger upp" och slappnar av och går in i ett annat mood.
 
När det gäller råttan så tränar vi på att kunna föra oss lösa runt i skogen UTAN att jag rådjur. Vi blandar frihet med fotgående och att man måste visa vilja och ta ansvar om man också ska få springa fritt. Idag gick det sååååå bra, hon sprang lös till en början, kom spontant och sökte kontakt, kom även på de inkallningar som krävdes = Glad matte! Efter en stund så fick hon gå in i fotgående och Knalla fick springa fritt. Det gick så fint och vi tog oss förbi alla de "kända" ställena som hon brukar jaga på och det kändes så härligt.... MEN precis när vi skulle gå ut på fälten så var hon bara tvungen att ta ett var och kolla - suck! Visst hittade hon inget och kom tillbaka på direkten men.... Promenaden avslutades på ett bra sätt och vi får väl vara hyfsat nöjda ändå, vi gick ju iväg med 4 hundar och hade 4 hundar med oss hem ;-)
 

Lyckliga tjejer i skogen!

Inga kommentarer: