söndag 17 februari 2013

MAN BLIR TYVÄRR OFTA FÖRVÅNAD...

Nu kommer jag sticka ut näsan på riktigt hög nivå och med risk för att skapa ytterligare en debatt så vill jag börja med att pointera att detta är MINA tankar och åsikter.

När man håller på med hundar och hundavel så finns det en hel del massa regler att följa. SKK har satt upp dessa för att skydda hundarna i första hand och jag kan verkligen i detta fall säg att jag vet vad jag pratar om då jag vid ett tillfälle ville bända på reglerna men fick avslag och fick snällt anpassa mig efter deras beslut.

Det man undrar lite över är om det är ren och skär nonchalans, att man faktiskt inte bryr sig om dessa grundregler? Eller om det faktiskt är okunskap vilket är precis lika illa. Vid ett flertal tillfällen har man stöt på saker som så tydligt bryter mot dessa grundregler och folk uppdaterar och uppmuntrar som om det är det bästa som hänt. Vet man då inte att man bryter mot reglerna eller struntar man i det?

Vi som uppfödare har ett stort ansvar när det gäller aveln av våra hundar oavsett ras. När man få sitt kennelnamn så förbinder man sig också att följa de grundregler som SKK satt upp och bryter man mot dessa så kan det i sin tur generar i en massa påföljder som regestreringsförbud och faktiskt till och med att man utesluts.

Jag känner att om man funderar på att hålla på med hundavel så bör man nog kolla upp vilka regler som gäller och läsa på dessa. Väljer man ändå att bryta mot de så ska man nog beakta hur man gör det då påföljderna både för hund, valpar och sig själv kan bli allvarliga. Som aktiv hundägare kan jag inte tänka mig att det skulle vara varken praktiskt eller kul att bli utesluten ur SKK?

Men som sagt detta är mina tankar och åsikter. Grundreglerna är SKK:s och hur man väljer att tolka, följa dessa är upp till var och en. Men jag tycker att de är viktiga och finns till av en enda anledning, för att skydda våra hundar.