torsdag 16 maj 2013

UNDERBARA SOMMAR VÄRME

Idag så kom äntligen riktig sommarvärme och då måste jag säg att det är rätt skönt att jobba kväll. Har hunnit med mycket idag med hundarna och det känns otroligt gött nu när man snart ska knalla iväg till jobbet.

Vi började förmiddagen jag och Vinna med ett lydnadspass. Lilla råttan var riktigt påverkad utav värmen vilket fick mig att sätta mig vid datorn på direkten efteråt och klicka hem ett kyltäcke till henne. Zeke fick ett sådant från Hurrta förra sommaren och jag tycker de är fantastiskt bra :-D
När det gällde träningen så har jag återigen - jag vet - bestämt mig för att köra med handtecken på inkallningen och vi fick till några riktigt bra idag, Lycka!
När det gäller apporteringen så fortsätter vi traggla den och någon gång ska vi väl få till det tänker jag...

Zeke fick sig ett pass rallyträning med fortsatt fokus att backa i alla dess former. Vi får inte riktigt till det men har bytt plan nu så får vi se om det blir bättre.

Dax för Lunch

Efter lunchen så tog jag med mig tjejerna till skogen - Zeke skulle få sig ett pass rally till - och gick vår runda. Det är ju fantastiskt fint där nu och både tjejerna och jag uppskattade det mycket. Givetvis fick herr Nikon följa med på turen och några bilder han jag knäppa av när de var hyfsat still :-/

Nu har jag precis avslutat ett pass till med Zeke i rallyn och har nu bestämt mig för att min nya taktik fungerar och nu ska vi bara köra på så tror jag att vårt lilla rumpdutt problem ska lösa sig. Många kommandon blir det men huvudsaken är att rumpan inte nuddar marken. Ska testa det några gånger till innan jag säger för mycket. Nu ska jag bara fixa till mig och sedan är det dax för jobb.

Hoppas ni njutit av solen lika mycket som jag gjort :-D
1 kommentar:

Linda Färnevik sa...

Ja äntligen sommar, det är bara för hundarna det är lite jobbigt med värmen.

Härligt att höra att hurttas kyltäcken är bra; jag beställde nämligen ett förra veckan och fick hem det i tisdags. Ska bli intressant att se hur väl det fungerar, i vilka situationer har zeke användt sitt?