lördag 1 januari 2011

AQUA SEER'S HUNDÅR 2010

JANUARI
2/1
Vi började året med att hämta hem kennelns nya stjärna uppe hos Maud och Janne på kennel Respons. Lyckan var total när vi fick hem vår lilla gyllene pälsboll.

23/1
På ren chansning startar jag och Maya Lk1 i ridhuset i Kvibille. Kunde aldrig drömma om att hon skulle lyckas i ridhus men hon visade annorlunda och med minsta möjliga marginal klarade hon att kamma hem ett 1:a pris och då även titeln LP 1

FEBRUARI
24/2
Föddes vår kennelns första kull - Dallas kullen. 5 valpar blev det totalt, 2 tikar och 3 hanar. Känslan går ej att beskriva och vi tacka Pia, Jimmy och Linda som hade förtroendet att leasa ut sina hundar till oss.

MARS
Denna månaden gick i valparnas tecken, både med nykomlingarna och även med vår lilla Zeke där träningen kommit igång så smått. Valpköparna började strömma till och det var superkul att få ge dessa nya människor en ny familjemedlem.
27/3
Zeke gör debut i utställningsringenSSRK:s utställning i Bohus. Placerar sig som 4:e bästa hanvalp
28/3
Dag 2 i Bohus, Zeke placerar sig igen som 4:e bästa hanvalp med mycket fin kritik.

APRIL
10/4
Maya och jag gör debut i LK 2 utan att egentligen alls vara färdiga. en kul grej på hemmaplan. Men en "quickfix" på rutan kvällen innan lyckas vi samla in en 8:a på den vilket också blev dagens guldkorn. Slutsumman blev 133,5 poäng men en mycket stolt matte.
21/4
Första Aqua Seer´s valpen lämnar boet och flyttar till sina nya ägare. Under veckan som kom hade alla flyttat utom vår egen lilla Ellie.
MAJ
2/5
Zeke ställs på Goldenklubbens Open Show i Skottorp. Slutar som 3:e bästa HANVALP med HP.

Maj bestod annars mest utav hundtävlingar med Maya av olika slag. Startade henne 2 gånger LK 2 men vi fixade inte första priset. Ställde henne även på ett par utställningar med standard 2:an som resultat.


JUNI
Juni var en lugn period då vi flyttade från vårt gamla hus till detta nya. Ett mycket bra beslut tycker jag men det tog på krafterna och hundarna fick lite semester under denna tiden.

JULI
3/7
Maya tar ett 1:a pris i Lydnadsklass 2 i Varberg och placerar sig totalt på en 3:e plats.

AUGUSTI
7/8
Ellie gör premiär i utställningsringenLandseer specialen.
Får Hp och placerar sig som BIS 2 valp
22/8
3 av syskonen från vår första kull ställer upp på västkustvalpen. Ellie placerar sig som BIR valp med HP, Nova (Sue Ellen) får ett HP och boris (Bobby) blir bästa hanvalp utan hp men med väldigt fin kritik. I stora finalen åkte dock Ellie ut i första gallringen.

26/8
Nova kullsyster till Ellie ställs inofficiellt på Marks brukshundsklubb. Blir BIR valp och BIG Reserv.
27/8
Min underbar Maya lämnar oss och får somna in efter att hon under en tid inte varit bra.

SEPTEMBER
11/9
Ellie går upp på sin första SKK utställning nere på Sofiero. Blir BIR valp med jättefin kritik.
12/9
Zeke går upp i juniorklass på utställning för första gången. Får ett 1:a pris och blir placerade 4 i konkurrensen bland 14 juniorhanar.

24/9
Zeke gör premiär på lydnadsplan. Efter lite kommunikationsproblem om vem det var som gav kommandon slutade vi på 134,5 poäng med en 0:a på ställandet.

OKTOBER
24/10
Martin gör premiär i utställningsringen med Ellie på inofficiell utställning i Halmstad. Ellie blir BIR valp och hennes syster placerar sig som 2:a.

NOVEMBER
6/11
Zeke ställs i juniorklass mot 11 juniorhanar. Får en 1:a med HP och placerar sig som 3:e bästa juniorhane
7/11
Ellie ställs på Växjö internationella och blir BIR valp.

21/11
Zeke och Ellie ställs på Schäferklubbens inofficiella utställning
Zeke blir BIR junior, Ellie blir BIR valp och BIG 1:a
27/11
Zeke tar sitt första 1:a pris i Lydnadsklass 1 i Varberg på 169 poäng, lyckan är total.

DECEMBER
12/12
Zeke tar sitt 2:a 1:a pris i lydnadsklass 1 i Göteborg.
18/12
Zeke och Ellie ställs på hundmässan i Stockholm Ellie fick fin kritik men blev oplacerad. Zeke fick ett 1:a pris i junkl och blev placerad som 4:e bästa juniorhane.

2 kommentarer:

Linda sa...

Grattis till alla fina framgångar under året :)

Lisbeth o Töserna sa...

Grattis till alla er framgångar. Nytt år och vi hoppas på många fina framgångar. Lycka till!