lördag 3 oktober 2015

ÄNTLIGEN!!! - UNDERBARA LILLA KNALLA...

Idag så har vi varit på WT i stättared och jag är så galet nöjd med lilla Knalla efter dagen som trots två stora missar lyckas att rädda upp situationen och skrapar ihop 81 poäng och är även uppflyttad på WT till Öppenklass, mattes helt otroliga hund, min stolthet och mitt hjärta :-)

STATION 1 - 2 ENKEL MARKERINGAR I SKOG - 17 poäng
Först ett kort fotgående, sedan enkelmarkering till vänster (svår att se ) En till enkel markering till höger över sten och stock.

Våran sista station för dagen och efter lång väntan på några stationer var hon rejält trött. Knalla gör ett fint jobb och markerar bra men går lite långt men tar sig snabbt tillbaka och gör en fin markering. Till skillnad från markeringen så går hon lite kort på dirigeringen och viker av till vänster och jag kan väl ärligt säga att det är inte dagens snyggaste prestation från vår sida MEN hon löser det och jag är ändå nöjd med henne :-)

STATION 2 - ENKEL MARKERING OCH DIRIGERING - 13 poäng
En enkel markering som hamnade i på en ganska så naturlig gata, ny dummy lades ut när hunden var på väg hem som skulle tas in som på dirigering. 

Knalla gör allt hon kan för att lösa denna uppgiften på bästa sätt. Hon jobbar på bra i gräset men det är svårt att hitta. Flera innan oss hade redan 0:at så jag var väldigt glad när jag såg att hon kom ut ur gräset med en dummy i munnen. Själv hade jag en plan att INTE sätta ut min hand target då jag upplevt att vi fått avdrag för det tidigare - Big mistake! För första gången så droppar hon dummyn på marken, det har man INTE råd med! Men 5 är ändå bättre än 0...

STATION 3 - WALK UP MED TVÅ MARKERINGAR - 14 poäng
Man gick Walk Up bakom skytten, kastades en markering snett till höger, man gick vidare och det kastades en snett till vänster.

Detta var våran första station och Knalla var taggad men ändå under fin kontroll. Fotgåendet var bättre än vad det brukar men finns fortfarande att jobba på. Knalla spikar första markeringen men tyvärr så gluttar hon runt lite åt kastarens håll varav jag väljer att lägga på en inkallnings signal. Snyggt fotgående igen och spikar återigen markering, denna gången väljer jag att vissla innan hon ens hinner tänka något annat. Detta kostar så klart poäng MEN jag tänker att jag ska ha vinning av det i framtiden.

STATION 4 - FOTGÅENDE OCH ENKELMARKERING I NERFÖRBACKE- 18 poäng
Fotgående fram till en stock, man stod uppe i en backe. En markering kastades ner i backen som hamnade lite skymt utav alla träden.

Blev vår andra station, gör ett okej fotgående. Knalla gör markeringen superfint  men gå lite långt men tvärvänder blixtsnabbt och plockar och lämnar av fint, duktiga lilla loppan.

STATION 5 - FOTGÅENDE & TVÅ ENKELMARKERINGAR PÅ VATTEN - 19 poäng
Fotgående från en pinne ner till uppställnings platsen. Första markeringen hamnar enkelt ut på blankvatten. När den är inne kom en till markering som hamnade bakom stenar och klippor där hunden var tvungen att gå i och över flera gånger för att hämta in den.

En tuff station för många då det var två markeringar som landade på blankvatten vilket triggade många idag till att knalla. Min underbara Knalla är så klart 200 5 på och super taggad MEN hon knallar inte, markerar superfint och lämnar av fint UTAN att skaka sig. På den andra markeringen var jag lite orolig då hon skulle fara över klippor som blev blötare och blötare ju längre dagen gick men hon löste det fint utan att halka, mattes hjärta :-)