onsdag 30 oktober 2013

INTE MÅNGA RÄTT IDAG...

Idag var det inte många rätt i vår jakt träning. Ska jag hitta något så var det väl i så fall stadgan som var toppen idag. Vet inte om lilla råttan blev lite tagen på sängen av att vi var på ny plats med nytt tränings sällskap i form utav Maria och hennes Lakrits snöre ;-)

Har fått tillgång till en fantastiskt trevlig hage som vi idag skulle testa för första gången. Fyra områden lades ut med dirigeringar och i mitt tycke så syntes det ganska enkelt. Skulle visa sig snabbt att det var det inte! Lilla råttan och jag var inte alls överrens om hur man skulle gå på linjer idag och vi fick kämpa ganska så mycket för att få in de.

Mot slutet så kände jag ändå att hon hade anpassat sig lite mer till situationen. Lite mer hörsel och samarbetsvilja kom så vi till slut fick lösa lite uppgifter på ett bra sätt.

Nåja det kan ju inte gå som på räls alltid och nu vet vi ju vad vi behöver tärna på ännu mer. Vi kommer de finitvit bege oss tillbaka till hagen och försöka oss på ett mer lyckat resultat.

Stort TACK till Maria för en trevlig tärning och jag ser fram emot att träffas igen. Då ska vi visa att vi kan även lyssna och inte bara hålla stadgan.

Lite kul var ju att Maria också såg skillnaden på Vinna när man tränar så här än när vi är på kursen. Snabbt kan man ju då återigen konstatera att den utlösande faktorn är helt klart skytten. Vi kommer ju så klart jobba vidare på detta och det har  ju blivit mycket bättre men vi är långt ifrån där. Gå på linje bakom skytt är oss fortfarande övermäktigt :-(
Vi kommer att lösa det men det tar bara lite längre tid. Vi har ju löst det när det gäller prov uppläggen så varför ska vi då inte kunna lösa det på linjen...
FINA LAKRITS

Inga kommentarer: