onsdag 9 maj 2012

INOMHUSTRÄNING FÖR HELA SLANTEN...

Tror verkligen att det har regnat HELA dagen. Fy vad tråkigt och jag avskyr verkligen att gå ut och träna när det regnar. Så efter en lång dags jobb, middag och umgänge med familjen så fick det bli inomhusträning för alla tre dogzen.

Våga tränar vi mest i att hanteras just nu och att stå och se lycklig ut inför kommande utställningar. Vi har ju faktiskt anmält henne till 3 stycken här nu inom en snar framtid och då vill vi förbereda henne på bästa sätt för att det inte ska bli något knorr rutan man helt enkelt bara ska kunna njuta av hur snygg hon är ;-)

Zeke ska ju egentligen jakttränas men det är lite besvärligt i vardagsrummet så det blev lite fjärrträning och stegförflyttningar i stället. Vad söt han är mattes prins gjorde kanon fina fjärr skiften trots att det ändå är ett par veckor sedan vi tränade lydnad sist. Stegförflyttningarna har vi en bit kvar innan vi är där men vi kämpar på.

Vinna då?!? Jo här bestämde jag mig också för att börja titta på fjärren då jag helt klart misstänker att detta kommer att bli ett långdraget projekt. Allt ska ju gå super fort och helst hela tiden vilket gör att skiften blir inte precis så som jag tänkt mig och inte stadgan heller för den delen. Kvällens mål var att hitta ett sätt att lugna ner henne. Flest skiften innan man dör vinner inte!
Efter ett tag tog jag fram min list - som jag förövrigt är emot - som jag testade på till Zeke och tro det eller ej vilken bromskloss. Mycket lugnare tempo och fortsätter det så här så kan vi ju faktiskt börja fokusera på själva skiftena.

Idag belönade jag allt som inte gick i 190 men där slank faktiskt in ett och annat skifte som ändå var okej, Se själva....

2 kommentarer:

Sandra, Thyra, Lhine o Rhiva sa...

Rhiva är också anmäld till tre utställningar :) En inofficiell och två officiella :) Ska bli spännande att se vad domarna säger nu när hon växt en del sen förra utställningen, som var 1 april.

Johanna sa...

Hej hej!
Kul att läsa om er träning. det inspererar :)