fredag 4 maj 2012

SNUVADE PÅ VÅRT 1:A PRIS...

Idag var jag och Vinna och tävlade i Göteborg. I mitt tycke hade hon absolut ett 1:a pris men domaren tyckte tydligen annorlunda. Enligt henne så nosade Vinna på hindret när momentet hade börjat. Har kolalt på filmen och vi har inte ens ställt upp kan inte riktigt se hur momentet kan ha börjat. Läser man dess utom SBK:s regelbok så står det klart och tydligt " momentet börjar när föraren lämnar hunden" kan inte riktigt förstå då hur det kan bli 0.

Har aldrig protesterat mot ett domslut någonsin men idag gjorde jag det. Tyvärr så var inte domaren alls mottaglig för en diskussion ens och 0:an var ett faktum och så också vårt andra 2:a pris. Betygen idag från en hård domare som drog många poäng på grund av mig vilket är himla synd om Vinna som jobbade på bra. Så här var betygen:

PLATS 9 - oroligan (lyfte hakan från backen några gånger)
TANDVISNING 10
 LINFÖRIGHET 7,5 - växlar position, stel förare
LÄGGANDE 9 - Hårt kommando
INKALLNING 10
STÄLLANDE 9 - Steg
APPORTERING 8 - Tugg
HOPP 0 - Nosar på hinder då moment börjat (Hade inte ens ställt upp?!?)
HELHET 5 - Hund lämnar förares sida (visste inte att det var elit?!?)

4 kommentarer:

Maria & Malte sa...

Fy vad surt med en sådan domare. Du har helt rätt Mathilda, ni skulle haft ett första pris. Knäppgök till domare!!!!

Katarina & Fixa sa...

Fy vad tråkigt.

Sandra, Thyra, Lhine o Rhiva sa...

Reglerna har stramats åt en del i år. Nu har jag inte kikat på filmen än, men det står i reglerna att föraren ska röra sig på ett naturligt sätt genom alla gångarter och hunden får inte lämna förarens sida, varken under eller mellan moment. I elitklass får man inte ens ha koppel på hunden när man går in på planen längre. Det missade jag sist, och vi fick gult kort :)

Sandra, Thyra, Lhine o Rhiva sa...

Just det, kom på en till grej. I de nya reglerna får ju hunden inte nudda föraren vid ingångarna. Förut har det ju bara varit att hunden inte får stöta mot föraren.