söndag 20 maj 2012

TÄVLINGSFÖRBUD!

Efter ett långt samtal med Vinnas underbar uppfödare - Tack Kati för det - har jag bestämt mig för att det är totalt tävlingsförbud för oss som gäller ett tag framåt. Kan inte heller släppa Mona Kjernholms ord om Vinna och det här med tävling och jag blir bara mer övertygad om att detta är rätt beslut. Det spelar ingen roll vad om händer nu utan det är vad som händer sedan som räknas.

Vinna är en ganska mjuk tös och är just nu inne i en könsmognads period där allt ter sig för henne ganska läskigt. Idag var vi på tävling och jag upplevde att hon låste sig och blockerade totalt sig från omgivningen och jag vill inte att hon ska ha med sig massa dåliga minnesbilder från tävlingar därav också beslutet att vila henne från detta. När hon känns mogen och stabil igen kommer jag givetvis att tävla igen men hon är bara 1 år och vi har gott om tid på oss att nå våra mål.

Nu satsar vi allt på att träna och som en viss Philippa säger när det inte fungerar "då har man tränat för dåligt och får träna mera" ;-) Ska verkligen ta det till mig och ställa siktet framåt MEN långt framåt...

2 kommentarer:

Catarina & Enzo sa...

Låter som en klok plan! :) Finns ingen anledning att stressa, hon lär ju leva till hon är åtminstone 12-13 år, så du har ju gott om tid att tävla! ;)

Susanne och Pebbels sa...

Alltid skönt när man har tagit ett beslut!