söndag 27 maj 2012

SÅÅÅ NÖJD

Idag var det ny premiär för mig och Zeke ute på lydnadsplanen efter drygt 4 veckors vila. Hade bestämt mig redan innan att idag skulle vi tok chansa! Skulle belöna han rejält och uppmuntra han mellan momenten och sedan fick det bära eller brista.
Vi lottades som startnummer 2 utav 3 så gruppmomenten skulle tillbringas mitt i smeten. Väl inne på plan blev vi anvisade till våra platser men det kändes väääldigt trångt. Jag påtalade för tävlings ledaren om detta verkligen var rätt vilket visade sig ganska snabbt att det var det INTE. Elit avstånd och ny uppställning följde. Efter att vi stått ett långt tag på sitt i grupp så singlade Zeke helt plötsligt ner och lade sig - kändes onaturligt länge - och vi fick ändå stå kvar bra länge. Under tiden lade sig en hund till ner och jag påtalade då lite diskret för tävlingsledaren att det är bara 1 minut i Lk3. Snabbt sa han återgå till hundarna och här uppstod det diskussion. Det hela slutade med att domaren åberopade tekniskt fel och vi två som haft hundar som lagt sig fick sätta om, Zeke satt nu som ett ljus och 10:an var i hamn om än med lite tur.
Resten av programmet är inte så mycket att säga om egentligen. Jag lägger inte så stor vikt på momenten idag eller poängen utan bara på det faktum att för första gängen på mycket länge så hade vi riktigt kul! Jag tjoade och tjimmade mellan varje moment och hjälpte Zeke som växte  i sin uppgift. 1:a pris med klassvinst blev resultatet och detta är absolut ett koncept jag tänkte sträva efter att behålla.

Lilla söta Jonna var med och filmade och med risk för att ni blir åksjuka kommer i alla fall
här filmen...

3 kommentarer:

Jeanette sa...

Fan 277 är ju kalaspoäng säger jag och framförallt om du gick in och chansade! Verkligen! Där ska du vara grymt stolt! :)

Kram

Annelie sa...

Underbart! Stort GRATTIS

Linda sa...

Snyggt!
Stort grattis :)