onsdag 17 augusti 2011

DAGENS TRÄNING...

Dagens träning med Zeke har bestått i enbart Fritt följ och platsläggning. Vi måste lägga stor fokus på dessa - hemska - moment. Har du inte ett bra fritt följ så spelar det andra ingen roll tror jag. Mycket av självförtroendet byggs också upp i detta momentet eftersom att det kommer först och visar på om hunden är med eller inte. platsen är nödvändig du klarar dig inte utan en bra plats och normalt sett ska det bara vara en teknikalitet men i Zekes fall har det varit riktigt jobbigt. Nu känns det bra igen har ju inte tävlat på länge utan bara tränat och han ligger fint och lugnt. Hakan i backen tränar vi vid sidan om och jag tycker det känns stabilt, fortfarande lite svårt vid nedläggandet men vi jobbar på det.

Lilla Vinna har vi börjat kasta lite dummies inne. vi tränar inga avlämningar eller något sådan utan det handlar bara om att hämta och komma tillbaka. har en vision om att om man får in det beteendet så kommer mycket av det andra lösa sig själv. Måste säg att efter två gånger har hon blivit mycket duktig. Bara att fortsätta nöta...

2 kommentarer:

Ingrid S sa...

Ser bra ut! Jag hade nog använt mig av mera fysik belöning, klappa, klappa innan hon lämnar av, så att Vinna håller kvar apporten längre stund. Tänker framåt så att hon inte droppar för att få godis.

Sandra, Thyra o Lhine sa...

Åh, vill också träna valp. Är så galet valpsugen : )

Såg filmen med Zeke, vilken skillnad på apporteringen. Verkligen en fin ruta ni har!