tisdag 16 augusti 2011

DÅ ÄR VI IGÅNG

Dagens tränings upplägg skulle bestå utav två kedjor. Jag vill lägga fokus på att kunna belöna ställandet på inkallningen och gripandet på apporteringen. Första kedjan bestod således av Fritt Följ / Rutan / Inkallning. Den andra kedjan bestod av Inkallning / Rutan / Apporteringen - försöker få fram tävlingsbeteendet - för att dra igång han lite i fart momenten.

Första kedjan började med ett katastrof fritt följ - enligt mig - men fick släppa igenom det - till viss del - då det inte var här jag skulle lägga fokus. Rutan var kanon och ställandet på inkallningen var faktiskt bra och där kom belöningen. Är ändå ganska nöjd med denna kedjan bortsett från det fria följet som jag ju vet är vår svagaste länk. Detta plockade vi sedan ut och detaljtränade.

Andra kedjan är jag mycket nöjd med. Inkallningen är inte hundra ännu där är något / några steg för mycket men han är öppen och fokuserad på mina signaler. Rutan är ett riktigt guldkorn, lagom fart och ett distinkt ställande. Apporteringen är långt ifrån klar men herregud vilken skillnad. Inga tassar på och han tänker. Tar hellre ett tveksamt gripande än slarv och lek. Och han är inte tveksam utan han försöker bara göra rätt.

Det är bara att jobba vidare och jag vet var jag ska lägga mitt fokus. Imorgon blir det hopp och Fritt följ som står på schemat och här ska det nötas fritt följ. Måste försöka motivera upp han i detta moment då jag upplever att han är oengagerad.

1 kommentar:

Jeanette sa...

Herregud! Det var på tiden! Man har saknat dins träningsfilmer! Nu får de vara slut på semestern för din del så jag har något att titta på! ;)
Kämpa på tjejen! :)