tisdag 12 februari 2013

ÄR DU SUGEN PÅ ATT TRÄNA HUND???

En utav anledningarna till att jag sökte till talangtruppen - lite för tidigt tyvärr - vara att jag skulle vilja träna likasinnande som siktar på att komma långt och tycker det är kul att pilla på i mångas tycke kanske helt onödiga detaljer.

Jag vet att man kan ta sig till Eliten utan att pilla sönder allt men jag tror också det berors på vad man har för hund. Men när man har en hund som Vinna som är så kvick i sitt tänk gäller det att hitta väger även i de bitar av momenten där hon ska vara "passiv" till att få henne att arbeta aktivt. Hon är otroligt signalkänslig och det gäller att hela tiden få henne att hålla fokus. Detta har jag ju försökt med till exempel att lägga hakan i backen på platsen. Jag vill att hon tänker ARBETE inte nu ligger jag här och tar det lugnt.

När man tränar mycket själv som jag gör eller för all del med samma människor för det mesta så tycker jag det kan vara svårt att få ny input på vissa saker. Vissa tycker heller inte det är varken viktigt eller nödvändigt med vissa detaljer och det behöver man inte heller göra men man behöver vara öppensinnig till varför andra gör det. Min man som är den jag tränar mest med tycker ju allt ser fantastiskt bra ut när det gäller Vinna - helt förståeligt - men jag gör ju inte alltid det och det är här min tanke kommer in.

Jag skulle vilja träffa lite nya människor - behöver inte var precis nästgårds - som strävar efter samma sak som jag att komma riktigt långt, jag är inte främmande för att köra en bit. Man behöver inte träna ihop alltid - tycker jag inte man ska - utan man träffas kanske en gång i månaden för att bolla idéer, se hur man ligger till och hur man ska jobba vidare. Man kanske bokar in någon instruktör ibland eller åker och lyssnar på någon föreläsning men att man hör samma saker och utgår från samma tänk. När jag tränar Vinna så använder jag mig mycket utav att hon ska få tänka själv. Jag tror att det är det bästa sättet - när det gäller henne - att få ut fullt av hennes kapacitet. Man stöter då många gånger på frågor som varför säger du inte bara till henne? Svaret blir enkelt för att jag inte vill! Blir det fel så har hon inte förstått vad jag vill och då får jag helt enkelt förklara det bättre nästa gång...

Känner du igen dig? Skulle du också tycka det vara kul att träna med någon/några som siktar på att komma långt. Maila mig på aquaseers@gmail.com eller inboxa mig på facebook. Tänker mig att man är 5-7 stycken som träffas kanske 1 gång per månad på olika ställen. Tjoohooo, Spännande!

6 kommentarer:

Emma, Sasha & Arya sa...

Vilket roligt upplägg, hade jag bott närmare hade jag gärna varit med =)

Anonym sa...

Hade gärna hakat på om jag bott närmare. Till Västerås är det lite för långt. Men hoppas du hittar några.

Katarina sa...

Kul!
Men Vaxholm är kanske lite väl långt?!

Sandra, Thyra, Lhine & Rhiva sa...

Hade också gärna hakat på om det inte varit så himla långt.

Hade varit fruktansvärt nyttigt för Rhiva.

Anonym sa...

Oooops, här i mitt inlägg stod det Rosa Svart, det ska stå Jannike Radl Schander

Johanna, Majken & Ester sa...

Hej! Jag hittade hit via fb. Vilket bra upplägg det där låter som! Jag skulle vara jätteintresserad om jag hade bott närmare! Hälsningar Johanna (i Norrköping)