tisdag 12 februari 2013

SIMKÖRKORT DEL 2

Idag var det dax för del två av vårt simkörkort. Blev lite imponerad av mig själv att jag faktiskt nästan kom ihåg alla rutiner efter bara ett besök tidigare.

Idag började vi med att ha två linor kopplade på lila råttan först men efter ett tag så tog vi bort en så det var bara Anna som kunde styra bakdelen i svängarna. Vinna simmade på med bra teknik men simmar fortfarande helt klart bäst när hon har något i munnen så det låter vi henne ha. Vi ökade på simtiden från förra gångens 5 minuter till 10 minuter nu och det klarade hon galant.

Det var också kul att se denna heta och explosiva hund i vilolöge - man tar och håller hunden stilla intill kanten - där hon bara h ur lugnt som helst vilade hos mig och kom ner i puls och andning fort och kunde fortsätta att simma igen.
nu blir det tyvärr lite avbrott i simträningen då lilla råttan ju började löpa och man får inte simma när de är i höglöp så vi får se om vi hinner få in ett tillfälle till innan höglöpet annars så blir det inte sim nu förrän om 2 veckor - TRÅKIGT!

För er som inte testa på att simma era hundar kan jag bara rekommendera det. Det är fantastiskt kul att se hur snabbt de lär sig och hur trötta de faktiskt blir utav att simma på detta viset. Extra kul är det ju när man får ett så bra bemötande som vi fått av Anna på Halmstad Hundsim och det gör ju att man verkligen ser fram emot nästa tillfälle. Just nu erbjuder de ju också att man kan ta simkörkortet i grupp så är ni några stycken som vill prova så är ju detta ett ypperligt tillfälle. :-D


1 kommentar:

Anna&Veto sa...

Simning är underbar sysselsättning vintertid.
Vid tretiden idag är det Utter-Vetos tur =)