onsdag 13 februari 2013

DET GÄLLER ATT PASSA PÅ...

När vi ändå skulle in till Halmstad Hundsim passad ejag på att boka 1 timmes träning för lilla råttan och mig innan simmet. Visste inte riktigt hur hon skulle reagera av att träna med tikskydd på sig men som jag misstänkte så brydde hon sig inte alls. Hon är verkligen fantastisk denna hund för hon ger precis lika mycket träningsmässigt trots löp och ibland upplever jag nästan till och med henne bättre än annars. Så när det gäller myten att man inte kan träna/tävla med tikar som löper så kan jag verkligen säg att Vinna är det levande exemplet som sätter stopp för det tänket.

Idag lade vi fokus på fartmoment som rutan, apportering och inkallning. Tycker att jag tappat lite fart IN med apporten och funderar på hur jag ska lösa det. Har ju inga problem att springa fort när belöningen kommer fram men innan hon vet att den kommer kan jag uppleva att hon är lite avvaktande, tåls att fundera på.

Fritt följ han vi också med och här fokuserade vi enbart på att hålla positionen rakt och fint under raksträckor. Fram och tillbaka vandrade vi och jag måste säg att positionen har blivit mycket, mycket bättre. Däremot så upptäckte jag ganska snabbt att vi fått problem i halterna då hon driver på och hamnar ganska långt fram vilket resulterar i sneda halter och dåliga starter när hon sedan ska "skutta" ut i rätt position. Så här såg det ut igår, vad tror ni?!?

7 kommentarer:

Amna&Veto sa...

Jättesnyggt!!
Har hamnat lite som du och har bestämt mej för att bara belöna bakom röven (min alltså) nu ett tag få se om det hjälper.Och aldrig ha godiset i vä handen utan i höger och langa över bakom mej.

Anonym sa...

Bara för att din tik klarar av att träna/tävla under löp så är det inget som säger att alla andra också kan göra det och att det enbart skulle vara en myt.
Alla tikar är olika och påverkas olika mycket utav ett löp!

Hanna aka Lilla My sa...

Jag håller med Matilda. Ser inga problem att träna/tävla mina löptikar. Det ligger på ägarens ansvar, huruvida man SKA, bara för att man FÅR.

Jeanette sa...

Klart alla tikar reagerar olika, precis som vi :)
SOmliga märker knapp av PMS eller mens och detsamma gäller hundarna.
På dagis har vi hundar som varit så pass demrimerade att de under perioder knappt vill gå ut, kom kollegas hund hade 6 "bra" veckor på ett år innan hon kastrerades... Så det är ju kanonkul att Vinna inte blir det minsta berörd :) Vi får hålla tummarna för att det gäller Våga oxå och att det håller i sig efter parning oxå :)

Anonym sa...

Till Anonym:
LÄS blogginlägget igen!
Och nästa gång du kommenterar skriv då vem du är, vanligt hyfs om man ska kommentera i bloggar!

Anonym sa...

Rosa Svart...är Jannike Radl Schander, blev tokigt...

Heidi sa...

Men nu har jagläst inlägget som skapat sån debatt och kommentaren på inlägget som om möjligenskapat en ännu större debatt.
Som jag tolkar kommentaren så hänger den anonyme upp sig på att det kallas myt.
En myt är ju en skapad sanning av den egentliga sanningen och om det nu skulle vara så att man kallar hormonkänsliga tikar för en myt så skulle ju också detta faktum vara en osanning eftersom hormonkänsliga tikar inte är en myt utan en sanning.
Ja, det blev kanske rörigt men lös det en gång till så kanske ni hänger med ;)
Faktum är helt enkelt att vissa tikar blir påverkade vid löp men ingen har väl sagt att alla blir det? Alltså ingen myt.
Jag tycker också att det är dåligt att man håller sig anonym och jag tycker det är roligt för dig Matilda att träningen funkar bra trots löp.
Vill vara noga med att förtydliga det eftersom det lätt skapas missuppfattningar i skriften.