måndag 18 april 2011

INGEN BRA KÄNSLA ALLS...

Idag var det så åter för valpkurs på klubben vilket ju givetvis innebar gratis träningstillfälle för mig och Zeke. Vet inte om det fortfarande är svansen som spökar - trots att den är bra - eller om det är värmen. De första 10 minuterna så fungerade han kanon, kändes riktigt lovande. Men efter en stund - trots vila - så var det som att han gick in i väggen. Ingen fart - för att vara Zeke - ingen motivation och framför allt ingen hjärna. Måtte det hänga på svansen annars vet jag inte hur vi ska kunna tävla i sommar om han blir så här påverkade. Får i alla fall trösta mig med att platsläggningen gick fint, han var trygg och stabil och hakan åkte faktiskt spontant ner i backen några gånger vilket förvånade mig mycket.

Tänkte idag bjuda er på Ellies premiär i vatten. Som den simdrottning hon är så gick hon ju bara helt sonika ut och började simma, hade ju varit kanon om hon ville smitta av detta på Zeke ;-)

7 kommentarer:

Ninnas sa...

Hej!
Han behöver vila nu!
Fina kort på Ellie!!
Kram på dig.

Linda Söderström sa...

Brås på pappa Harry... ;-)

Kenzo sa...

Allt över 12 grader är tropisk värme för kenzo och då blir genast träningen påverkad! :)

Annica sa...

Hoppas Zeke piggnar på sej, härliga bilder på Ellie i vattnet...men fyyyy så kallt det ser ut:)

Hanna aka Lilla My sa...

Håller med Ninna. Ingen träning övehuvudtaget. Lita på att han KAN och vila så han VILL.

Jenny/Nike sa...

Nike blir också påverkad av värmen i början. För att slippa tjafs om tex fart i lydnaden försöker jag jobba med hennes uthållighet på andra sätt, bla i jakten. Där finns drivet att arbeta på ett annat sätt, och hon bygger på så sätt upp vanan att jobba i värme.

Hoppas det ordar sig med svansen!

Junitjej sa...

Min hund blir alltid påverkad av värmen. På sommaren är han som piggast på kvällarna, då det är som svalast.