torsdag 21 april 2011

TALANG ELLER TALANGLÖS?!?

Talang eller talanglös det är frågan upplever jag. Sedan vi kom med i talangtruppen så är det så mycket tankar som snurrar i huvudet. Över en natt så förändrades allt, inte allt tycker säkert de flesta men för mig så ändrades allt. Från att "bara" varit Matilda - med dåliga tävlingsnerver - och Zeke - med fullt ös - så är vi nu som en del påpekar "talanger"

Blir man då en talang bara för att man blir uttagen till en talangtrupp? När folk gratulerar en till det så vänder det sig nästan i magen på mig. Jag är så otroligt stolt över att vi kommit med och känner mig jätte smickrad men jag kan inte förstå det. För i min värld är vi ju bara" Matilda och Zeke. Vad är det då som gör en till en talang? Är det hunden, eller är det föraren eller är det kanske kombinationen?!?
Här kommer nästa aspekt in att när man är som jag helt utan självförtroende på plan så är det lätt att lägga över ansvaret på hunden, det är den som kan, det är den som ska prestera MEN vi har ju faktiskt tagit oss dit tillsammans.

Att gå ut och tävla nu efter det blev officiellt att vi kom med har varit sååå jobbigt. Jag vet att vi är redo, Zeke kan sina moment, jag vet vad jag ska göra  men när vi står där så fungerar det inte. Tankarna börjar snurra och givetvis poppar talangtruppen upp när självförtroendet sviktar. Hur ska man komma över den här mentala rädslan, känslan av att göra bort sig, att folk inte tycker man ska duga till. Varför kan det inte bara räcka med att JAG vet att vi kan. Jag hoppas verkligen att jag ska kunna få hjälp med den här mentala biten - tips mottages gladeligen - för det är den som många gånger stoppar oss i vår utveckling.

Jag vet att vi kan men har inte förmågan att få fram det när det behovs. Många tycker det är svårt att träna hund, men egentligen är det rätt enkelt. misstolka mig inte nu för inget är enkelt men där har man konkreta saker att gå efter och kan utveckla det på olika sätt. Men HUR tränar man upp ett dåligt självförtroende, tränar bort rädslan att misslyckas???

Jag älskar att träna hund, jag älskar utmaningen, men jag hade önskat att inte så mycket hängde på mig och min dåliga självkänsla. Mmin hund är GRYM och det vågar jag säg.Tyvärr så för inte jag alltid fram han så bra...

7 kommentarer:

Jeanette sa...

Den dag du inser att det spelar ingen roll vad andra tycker så kommer du komma över dina spöken. För FAKTUM är ju att det inte spelar någon roll!
Det enda som spelar roll är ju att du och Zeke utvecklas tillsammans och har så satans kul på vägen som det bara går! :)

Släpp alla nojjor om att andra ska tycka och att du inte ska räcka till, för i helvete... vore du fullärd så hade du ju inte haft något att göra på talanglägret! Allt som sker på vägen är ju bara hållplatser på din och Zekes väg mot stjärnorna! ERA stjärnor!

Det är först när du slutar analysera som ni kommer ta de GIGANTISKA kliven framåt! Bara njut! Man kan njuta av både med och motgångar, det ena föder det andra... Så enkelt är det ju!

Att träna hund och tävla är kul! När du börjar njuta av alla bitar så kommer du snart märka att taktikern du är på träning kommer komma på tävling, när det bara är en tävling. En träning där EN människa ska sätta poäng på hur ni tränat. Enkelt! Det år ju du som pyntat 150 spänn för att få veta vad som ska filas på hemma :)

Mindre ältande och mera njuta! :)

För vad fan spelar det för roll vad andra tycker? Det finns viktigare saker än det! DU tex. :)

Lena sa...

OJ vad härligt skrivit Jeanette :) LYSSNA/LÄS det noga Matilda! Skit i vad alla tycker o tänker, ha kul.

Jeanette sa...

Tack Lena! :)

Men så är det för mig, när det gått som sämst så får jag mina bästa idéer, så skitpassen är grymma! Eller hur Matilda?
Så de som tycker och tänker om mig när det går på röven har ju ingen aning om att det kommer vara startskottet för mig och min fisgris... :)

Vad folk tycker och tänker i negativ mening är bara måtte på avundsjukan de har för just Dig/Mig/Någon, vem tjänar mest på det? VI! De kommer bara undergräva sina utvecklingsmöjligheter och det är ju ren idrottspsykologi!

Säger som Rosing:

Keep talking shit about me! It's making me famous! ;)

Älskade Mammas gris och jag ;)

Tro på dig själv! Tro på er själva! NJUT!

Matilda - Aqua Seer's Kennel sa...

Alla är inte födda med läder på näsan ;-)

Johanna sa...

Se det som en möjlighet! Du kommer träffa många härliga människor där alla kan ge tips och råd. Att förbättra självkänslan är svårt men det går! Man får tänka och tro på det varje dag. Självklart är det du och zeke. Allt ni gjort och gör är ju via kommunikation och samarbete :)
Dom såg nånting bra på din film! tänk på det :)
Träna på o ha så kul! Vi ses i Maj! Heja er :)

Jeanette sa...

Det handlar inte om läder på näsan gumman, det handlar om självkännedom och trygghet :)

Du har det i dig, du ska bara låta dig själv plocka fram det... Våga! :)

Kram

Ingrid S sa...

Jag har en bok som heter "Nya bäst när det gäller" skriven av Willi Railo. En bok om idrottspsykologi. Den har hjälpt mig!