lördag 9 april 2011

MÖRKA MOLN PÅ KLARBLÅ HIMMEL...

Vilken kanondag det har varit idag - inte resultatmässigt - strålande solsken, mycket folk och många härliga ekipage. Idag var dock inte min och Zekes dag alls. han var inte fokuserad för fem öre och vårt skräckmoment platsen som fungerat kanon sista tiden, fungerade inte alls idag. Zeke var inte alls med på att vi jobbade och att han hade en uppgift att utföra - vet faktiskt inte vad som flög i han - och han reste sig helt sonika och gick därifrån. En inte fullt så nöjd matte skulle ladda om - inte alltid så lätt - och försöka gå in och köra resten av programmet. Var så trött och frustrerad och faktiskt ganska pressad av att prestera. Nu sen vi kom med i talangtruppen känns det som att det förväntas att vi ska vara felfria och vi har också dåliga dagar, idag var verkligen en sådan.

För första gången i livet så kände jag att Zeke var trött, drivet som brukar finnas fanns inte riktigt vilket resulterade i en 8 på fria följet. Resten av programmet fick jag jobba mycket med han, och kan i och för sig tycka att han var värd några poäng till men det spelar verkligen ingen roll.
Läggande under gång så satte jag en kråka i halsen och när jag sa ligg så lät det inte alls som det brukar, osäker som jag blev var jag tvungen att kolla om han låg DK:t var ett faktum, betyg 9. Inkallningen hade jag mycket svårt att få stopp på han idag, fick dra till med ett DK även här vilket så klart resulterade i poängavdrag betyget blev 6,5. Rutan som stog i skuggan var svår för alla hundar, Zeke var första hunden som faktiskt sprang dit. Tyvärr fick jag inte stopp på han utan han hamnade lite bakom rutan men kunde dirigera in han och där bröt vi, betyget blev 0. Apporteringen är jag faktiskt lite besviken på, han stack ut i full fart, hoppade över apporten plockar den på tillbakavägen, betyg 7 för slarvigt gripande??? Hopp/sitt/hopp såg jag hur han lättade lite från marken på tävlingsledarens kommando, var blixtsnabb på att säga hopp. Zeke gör ett klockrent 10 hopp MEN betyg 0 -tjuvstart. Avslutar i alla fall stor stilat med en 10 på fjärren.

Stort grattis till Eva med Zeb som tog sitt första pris idag, och till Cissi som vann allt man kunde vinna idag med sin Essi och även tog LP 2. Ni är grymma båda två, glöm aldrig det.

Nu blir det analys, planupplägg i träningen för att ta oss vidare. Ska analysera och bearbeta och sedan jobba vidare. Det var inte vår dag idag och jag måste verkligen försöka släppa att vi kom med i talangtruppen - vilket är superkul - så det inte färgar våra träningar och tävlingar då jag ju inte har världens bästa självförtroende.
Försöker mantra mig med, GÖR FEL, GÖR OM, GÖR RÄTT!

2 kommentarer:

Kenzo sa...

Platsliggningen är verkligen mitt stora hatmoment:) ni hade ju många andra fina poäng, bra jobbat! Gillar verkligen din hunds energi (på filmen nedan)!

Hanna aka Lilla My sa...

vi tror på er...