tisdag 3 maj 2011

BARA ATT TA NYA TAG...

Idag har vi tagit nya tag, jaktprovet lägger vi bakom oss. hade fördelen att kunna få köpa med oss en del vilt hem - 5 trutar - så idag blev det sök och vatten markeringar. Vattnet var inga problem alls idag när det inte var så svår igång - måste hitta svåra igångar att träna på- och han markerade fint och simmade bra. Efter det hade vi lagt ut ett sök - med bara trut - i kraftig uppförsbacke då min tanke var att få han riktigt trött för att få ut maximalt. 4:a trutar kom in utan problem men sedan började det bli jobbigt. Fick byta skick plats och sedan kom även den 5:e truten in utan större problem. Det kändes bra att ha tillbaka min hund igen och det är ju säkert många faktorer som spelade in igår och säkert då mycket mina nerver -höll på att kräkas - som jag måste lära mig att hålla i styr.

Väl hemma så vågade jag mig äntligen på att cykla med Zeke och det gick faktiskt mycket bättre än jag hade trott. Han travade på så fint vid sidan om och vi välte inte omkull en ända gång - vilket är succé med tanke på hur han är - och 4 kilometer avverkades utan problem. Zeke var rejält trött och nu blir det konditionsträning med cykel varje dag, här ska det bli cykla av. Tror att mycket hänger på konditionen, för viljan finns men man märkte att han mattades lite på provet och då hänger inte huvudet med så jag hoppas att det här ska göra susen.

Nu tar jag tidig kväll fortfarande rätt seg efter gårdagens känslosvallningar och ska ladda batterierna inför en ny dag imorgon med bland annat medarbetar samtal. Får se vad nya chefen har att säg om mig då... Ta hand om er där ute. Livet är för kort för att slösas bort :-)

2 kommentarer:

Tina/Rosso sa...

Ta hand om dig du också.
Bra att träningen gick så bra, säkert så var det provsituationen som rörde till det med dina nerver. Det kommer, är säker på det.
Kram

Anonym sa...

Du är f-n bäst!!!!!!
När jag läser din blogg och pratar med dig tänker jag ofta att en del av vinsten är hur KUL ni två har tillsammans på vägen till ett gott resultat :)

Vilken liten sötnos som väntar på att få flytta hem till er!

Ha det super,
kram carro