måndag 9 maj 2011

HÄRLIG UTSTÄLLNING MED FINA RESULTAT

Igår var det så dax för Golden klubben sektion hallands årliga utställning på Skottorps slott. hela familjen begav sig av för att tillbringa en helt underbar utställningsdag i strålande solsken. Hanna och Lasse slöt upp lite senare med sina hundar så det var 4 Respons hundar på plats för att "skina".

Zeke var först ut i Special Yearling. Det kändes som att domaren gillade han och den känslan var rätt. 1:a med HP och första placering blev resultatet.
Direkt efter var det dax för maiden där vi fick konkurrens utav hanhundar betydligt äldre än Zeke men i det här fallet spelade det ingen roll. hon gillade Zeke och hans rörelser. hon beskrev han som en härlig hund med otroligt fina och fasta muskler som rör sig kanon från alla håll. 1:a med HP och första placering igen. :-)

Nästa hund ut var Whiskey i jaktklass och även han gick hem hos domaren. 1:a med HP och första placering blev resultatet.

Då var det dax för bästa hane och där räckte Zeke inte riktigt till. Man såg att det var otrolig skillnad gentemot de andra äldre hanarna och i ärlighetens namn hade det känts lite konstigt om han till exempel skulle vunnit över Whiskey. Whiskey placerade sig på en fin reserv plats i hård konkurrens.

Efter att barn med hund gått - se tidigare film - så var det dax för damerna att presentera sig och först ut här var Tila i Special yearling. I hård konkurrens visade hon sin absolut bästa sida och fick 1:a med HP och knyckte även hon första placeringen.
Bacci gick in i jaktklass och fick också hon mycket fin kritik och 1:a med HP och första placering.
I bästa tik fick vi göra lite justeringar så jag fick ställa Tila och Hanna tog Bacci. Tila hade mycket svårt att fokusera när matte var med i ringen och ävenhon räckte inte till riktigt här. Bacci åkte ut som sista hund innan placeringarna tyvärr men OJ vilken dag.

Vi avslutade dagen med att ställa upp i uppfödargrupp där domaren återigen var väldigt förtjust i våra hundar. Men då som hon uttryckte sig " en utav de badat i klorin" så tog de lite bort helhetsintrycket och här fick vi tyvärr se oss som slagna tvåor men vad spelar det för roll. Är sååå nöjd med dagen och stolt över våra fina hundar.

Zekes kritik:
härligt huvud och uttryck. Bra hals och rygg. Välutvecklad fram och utmärkt bak. Bra bröstdjup, ej i full päls. Utmärkta rörelser runt om. Mycket välpresenterad.

2 kommentarer:

Pia sa...

Matilda... Du har blivit skit duktig o visa hundar.

Annelie sa...

Grattis till fin fint resultat, ser skit bra ut!