lördag 28 maj 2011

HELHETSTRÄNING PÅ KLUBBEN...

Kände att det kanske var dax att köra igenom programmet då det ju eventuellt är tänkt att vi ska tävla imorgon. Lade fokus på att försöka hålla mig till min plan  och sedan begrunda var våra brister ligger. Insåg ganska snabbt att jag måste se till att komma hemifrån mycket mer och träna då Zeke var väldigt påverkad utav allt annat som hände plus att det luktade mycket gott på planen - fy! - Så här upplevde jag det:

 • Uppvärmning:
  Engagemangsövningar där han försökte men tappade emellanåt fokus då andra hundar var mer intressanta. Han kom dock på sig snabbt och kom tillbaka och bjöd på beteenden.
 • Plats:
  Lite strul att få¨ner hakan i backen men väl där så låg han jättefint trots att jag gömde mig. Detta är nog dagens guldkorn då han kändes otroligt lugn och samlad.
 • Fritt Följ:
  Bra kontakt de 2 första sträckorna sedan kom det blicksläpp - men vi håller ju på att träna om - men ändå mycket bättre attityd. Lite sneda halter i höger om framförallt så bara att jobba på det.
 • läggande under gång:
  OJ, här har det hänt grejer och inte åt det positiva hållet. Han utför momentet helt korrekt MEN vilket dåligt läggande. Blir till att lägga lite fokus här.
 • Inkallning med ställande:
  Dåligt fokus vid lämnandet - men också precis börjat träna - Bra tempo första streckan faktiskt ganska bra ställande MEN då börjar han nosa :-( Inte Okej varvid vi gjorde om - vet att det är fel - och fick till en bra jämn inkallning trots att ställandet var lite sämre än i första.
 • Rutan:
  Klockrent skick bra ställande MEN börjar nosa. Vi gör - jag vet! - han gör rätt och matte bli glad.
 • Apportering:
  Bästa apporteringen på länge - kanske ändå hjälper med nya träningen - fortfarande lite trams precis när han kommer fram men bra gripande, inget tugg och bra tempo, här ska vi lägga mycket fokus på ingångarna.
 • Hopp/Sitt /Hopp
  bra uthopp, fint sitt MEN hoppar tillbaka själv. Vi gör om -  vet fortfarande - och han gör det kanonfint. här ska vi lägga fokus på ingången och stadgan i sitt.
Mycket har vi lärt oss idag och nu vet vi vad vi ska fokusera på, huruvida det går bra på tävling är oväsentligt här är det matte som ska träna sina nerver. Någon gång måste man ju övervinna det eller?!?

1 kommentar:

Kenzo sa...

Ni är så flitiga! Håller tummarna för er på tävlingen! Kram