torsdag 5 maj 2011

VILKEN HELT UNDERBAR TRÄNING...

Idag var det då dax för månadens träningstävling på klubben, 9 ekipage var det denna gången lite mindre än sist men precis lika trevligt. Känns bra att ha fått igång denna stående punkt och det kommer ju alltid folk så det behövs verkligen träningstävlingar.

Jag och Zeke har ju pausat lite i lydnaden tillfälligt eftersom att vi tränade inför jaktprovet och med facit i hand så har det nog gjort oss gott! Vilken skillnad på hund, taggad, laddad MEN fokuserad - i alla fall för att vara han - och mestadels samlad.

Hoppade över platsen idag och gick  ut och körde resten av programmet.

FRIA FÖLJET: Mycket mer på och med, saknar dock fortfarande lite fokus och det blir lite missa i vändningarna ibland och det är så onödigt, så det får vi fixa till.

LÄGGANDE UNDER GÅNG: Inte mycket att säg tycker jag, bra framföring och ett bra läggande ska bara vara en 10:a

INKALLNING MED STÄLLANDE. Vårt absolut sämsta moment just nu. Satte han och man såg hur laddad han var, tankarna snurrade om att han kommer att flippa helt MEN han stannade på mitt kommando och faktiskt ganska bra. Kan bli mycket mycket bättre men det var ändå den bästa inkallningen han gjort på länge, vara bara tvungen att belöna detta ställandet.

RUTAN: Klockren som vanligt men idag så passade han på att nosa lite i rutan, ME NOT LIKE! Ska se om det händer igen - händer inte annars - och gör det det så får vi ta tag i det då.

APPORTERINGEN: Fortfarande lite slarv ute vid apporten men inget tugg och en helt okej ingång, bästa apporteringen på länge.

HOPP ÖVER HINDER: hoppar fint ut och sätter sig tyvärr slog han i på tillbaka vägen. GÖR FEL, GÖR OM, GÖR RÄTT och han fixade det kanon.

FJÄRREN: Något laddad hund tog ett mini skutt fram på andra sättandet, inte bra. Men jag tror jag vet vad som är felet och det är snabbt fixat. Hade ju problem att få upp han till sitt och har skapat hög förväntan på detta genom att belönat det mycket. Det blir lite för bra nu och dessutom har han ju saktat ner på lägganden då. Så nu blir det till att belöna mycket "ligg" och lite lagom med "sitt"

Det var såååå härligt att kunna gå ut och köra och det kändes så där bra igen. Har varit så mycket press och stress kring lydnadsträningen den sista tiden att det bara blivit jobbigt. MEN nu är vi tillbaka på banan igen och taggade till tänderna, han var helt underbar att ha att göra med idag.

1 kommentar:

Lena sa...

Hur går era tränings tävlingar till??? Våra är "nästan" som en riktig tävling med tävlingsledare o domare. Direkt efter vi gått så får vi gå fram till domaren för kommentarer, hjälp m m. Inga resultat med prisutdelning utan man tävlar "mot sej själv".
Du, jag tror på att ha paus i lydnaden ibland, låta polletten sjunka in :)) Låter som ni har en hel del på plats :))
Mitt svar på din kommentar på min blogg:
ha ha nej det har du rätt i Matilda! Tror faktiskt det triggade igång henne att hon tagit en repa innan vi gick in på plan! Skall kanske ha det som en belöning?! Leta kanin efter bra prestation?? :))
Ha en bra dag!!!