onsdag 11 maj 2011

DAGENS JAKTTRÄNING

Idag begav vi oss till nya marker ihop med Hanna och Lasse närmare bestämt till Asige. Utan att säg för mycket var det väl vissa tveksamheter till var parkeringen skulle vara men det löste sig till sist ;-)

Sökområdet var ett tungarbetat område med vattnet precis bakom. 10 dummies lades ut och först ut var Bacci och Whiskey som skulle köra öppenklass. Alla dummisarna kom in men man såg att terrängen mattade de rejält -mycket bra träning - och det krävdes lite extra för att ro allt i land. Sedan var det dax för de lite yngre stjärnorna. Vi tog tillfället i akt att träna passivitet samtidigt - givetvis med koppel på- och till en början löste det söket bra. Men efter att hälften av dummisarna kommit in så började det bli jobbigt för de, de kämpade på bra och löste tills lut uppgiften på ett magnifikt sätt.

Under tiden Baily var ute i söket hade jag lagt ett annat sök till Zeke med 2 kråkor och en and, ville kolla hur greppet var när han var riktigt trött. Han löste uppgiften okej men jag kommer helt klart ta till mig vad domaren sa sist om hans grepp och jobba vidare på det. Han fördärvar inget vilt men som domaren sa "han har ett djupt grepp" och jag skulle önska att han bar lite längre ut men vi kämpar på. Imorgon blir det jobb, lite lydnad och jaktträning och sedan ska han få vila lite.

Nu KUDDEN!

Inga kommentarer: